9.3 C
Limassol
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2025
Περισσότερο

    Απολογισμός της παρουσίας Κύπριων αθλητών ξιφασκίας στους Μεσογειακους Αγώνες στο Οράν

    Ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι Μεσογειακοί αγώνες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας το Οράν. H ξιφασκία εκπροσωπήθηκε από τρεις αθλητές της Εθνικής Ομάδας Κύπρου τους Ειρήνη Μαυρικίου και Αλέξανδρο Ταλιώτη στο ξίφος μονομαχίας (epee) και Αλέξανδρο Τοφαλίδη στο φλερέ (foil). Αρχηγός της αποστολής ξιφασκίας ήταν ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Γεώργιος Παυλίδης και η ομάδα περιελάβανε και τον προπονητή του φλερέ ANH Mohammad. Η ομάδα της ξιφασκίας ήταν μέρος της Κυπριακής αποστολής στους Μεσογειακούς αγώνες υπό την αιγίδα της ΚΟΕ

    Με την συμμετοχή Παγκόσμιων Πρωταθλητών από χώρες που κυριαρχούν στο άθλημα σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο όπως την Ιταλία, Γαλλία και Αίγυπτο η πρόκληση για τους αθλητές μας ήταν μεγάλη. 

    Όλοι οι αθλητές μας πέτυχαν να προκριθούν από την φάση των ομίλων στους 16 (στάδιο νοκ- άουτ) και αυτό ήταν μια σημαντική επιτυχία. 

    Στην φάση των ομίλων (pools) η Μαυρικίου σημείωσε  μία νίκη επί της πρωταθλήτριας της Αλγερίας και ο Ταλιώτης, στην πρώτη συμμετοχή του σε Μεσογειακούς αγώνες, τρεις νίκες με αντίπαλους από την Αλγερία, Ισπανία και Τουρκία. Ο Τοφαλίδης σε αυτή την φάση επικράτησε επί πρωταθλητών από την Αλγερία, Γαλλία και Αίγυπτο.

    Στους αγώνες νοκ-άουτ  που ακολούθησαν η Μαυρικίου άγγιξε την πρόκριση για τους 8, αλλά έχασε τελικά από την πρωταθλήτρια Γαλλίας Vitalis me 15-14. O Ταλιώτης έχασε από τον πρωταθλητή Ιταλίας Cuomo, ο οποίος και προχώρησε στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου των Μεσογειακών αγώνων στο ξίφος μονομαχίας ανδρών. Ο Τοφαλίδης έχασε τον αγώνα του εναντίον του πολύ δυνατού Meddy, επίσης Γάλλου πρωταθλητή.

    Οι πρωταθλητές μας στο ξίφος μονομαχίας Μαυρικίου και Ταλιώτης κατετάγησαν τελικά στην 12η θέση και ο Τοφαλίδης στο φλερέ στην 8η θέση, δίνοντας σημαντικές ελπίδες για  διακρίσεις στο μέλλον για το άθλημα της ξιφασκίας. 

     

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    697ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ