Απόφαση της Fig σχετικά με τη πολεμική σύγκρουση στην Ευρώπη
"Transfer of Power", Lausanne/SUI, 23-26 February 2017

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση (26/02/2022 ), η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) εξέφρασε την ανησυχία της μετά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και αποφάσισε τα ακόλουθα μέτρα:

  • Οι εθνικές σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας δεν πρέπει να επιδεικνύονται και οι ύμνοι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας δεν πρέπει να παίζονται σε εκδηλώσεις που εγκρίνονται από την FIG μέχρι νεωτέρας.
  • Όλες οι διοργανώσεις του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIG και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Προκλήσεων που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη Ρωσία και τη Λευκορωσία ακυρώνονται και κανένας άλλος αγώνας FIG δεν θα εκχωρηθεί στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία μέχρι νεωτέρας.
  • Όλες οι εγκεκριμένες από την FIG εκδηλώσεις που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στη Ρωσία και τη Λευκορωσία αφαιρούνται από το ημερολόγιο της FIG και δεν θα αναγνωρίζονται πλέον από το FIG. Κανένα άλλο γεγονός που θα λάβει χώρα στη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα εγκριθεί από την FIG μέχρι νεωτέρας.

«Ως αθλητικό κυβερνητικό όργανο, το πρώτο μας καθήκον είναι να προστατεύσουμε όλους τους αθλητές μας, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας τους από την πολιτική πίεση», δήλωσε ο πρόεδρος της FIG Morinari Watanabe.

«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στα μέλη της κοινότητας Γυμναστικής στην Ουκρανία. Ο αθλητισμός είναι φιλία και αλληλεγγύη. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στα μέλη της οικογένειάς μας που βρίσκονται σε απόγνωση και να τους προσφέρουμε χείρα βοηθείας για να διασφαλίσουμε το μέλλον τους».

Η FIG θα ζητήσει από το FIG Foundation for Solidarity να διαθέσει ειδική βοήθεια για την υποστήριξη Ουκρανών αθλητών και άλλων μελών της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής που επλήγησαν από τον πόλεμο.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube