Αποφάσεις ΚΟΕ για απόδοση τιμών για τον Ντίνο Μιχαηλίδη

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), μετά το θάνατο του Ντίνου Μιχαηλίδη, τέως Προέδρου της ΚΟΕ, συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου 2022 σε έκτακτη συνεδρία, για να εξετάσει τρόπους απόδοσης τιμών στον εκλιπόντα πρόεδρο της.

Η συνεδρία ξεκίνησε με τήρηση μονόλεπτης σιγής.

O Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Ντίνου Μιχαηλίδη, εκφράζοντας τον απόλυτο σεβασμό του για την συνολική προσφορά τόσο στον κυπριακό αθλητισμό όσο και στο Ολυμπιακό κίνημα της Κύπρου. Σημείωσε ιδιαίτερα τις μεγάλες υπηρεσίες που προσέφερε στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή από τις θέσεις του Προέδρου, του Γενικού Διευθυντή αλλά και ως Προέδρου και Κοσμήτορα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου.

Ο κ. Χρυσοστόμου ενημέρωσε επίσης το Εκτελεστικό Συμβούλιο ότι ακύρωσε την παρουσία του στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα διεξαχθούν στα Σκόπια το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο, για να εκπροσωπήσει στο ανώτατο επίπεδο την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στην κηδεία.

Στη συνέχεια, το Εκτελεστικό Συμβούλιο έλαβε τις πιο κάτω αποφάσεις, σε ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα:

– Οι σημαίες στο Ολυμπιακό Μέγαρο θα διατηρηθούν μεσίστιες μέχρι και την ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος.

– Το Εκτελεστικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Χρυσοστόμου και το προσωπικό της ΚΟΕ, θα παρευρεθούν στην κηδεία του Ντίνου Μιχαηλίδη, το Σάββατο 11 Ιουνίου.

– Εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, θα γίνει κατάθεση στεφάνου στην κηδεία από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου. Ο κ. Χρυσοστόμου θα καταθέσει επίσης στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρου Κούβελου.

– Η ΚΟΕ έχεις ανοίξει βιβλίο συλληπητηρίων το οποίο βρίσκεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο και θα είναι ανοικτό μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 18.00 το απόγευμα. Τη μέρα της κηδείας το βιβλίο θα βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην Μακεδονίτισσα όπου και θα τελεστεί η κηδεία.

– Η προγραμματισμένη εκδήλωση εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας που θα διοργανωθεί στις 15 Ιουνίου 2022 στην Πάφο σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, θα είναι αφιερωμένη στον Ντίνο Μιχαηλίδη.

– Το Εκτελεστικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρία θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες απόδοσης τιμών προς τον εκλιπόντα Πρόεδρο. Οι ενέργειες θα συνδυαστούν και με αποφάσεις της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, της οποίας ο Ντίνος Μιχαηλίδης διετέλεσε πρώτος Κοσμήτορας κατά την ίδρυση της το 1987.

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports