Ocean Lava Paphos 2019 Review
Ocean Lava Paphos 2019 Review

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που οδήγησαν σε αναβολή της κολύμβησης, έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής αγώνας τριάθλου στην Πάφο

Νέος πρωταθλητής Κύπρου στο τρίαθλο στους άντρες είναι ο Παναγιώτης Αντωνίου που ανακηρύχθηκε μέσα από το 2ο Ocean Lava Paphos Cyprus την Κυριακή 21 Απριλίου στην κατηγορία Olympic Distance. Την 2η  θέση κατέλαβε ο Tommy Armani από την Νορβηγία ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πασχάλης Φράγκου. Πρώτη στην κατηγορία Olympic Distance γυναικών και Πρωταθλήτρια Κύπρου η Σταύρη Περικλέους, δεύτερη η Μαρία Γιαβάσιη και τρίτη η Κατερίνα Δέλλα, και οι τρεις του Κεραυνού.

Στην κατηγορία Sprint Distance στους άνδρες, πρώτος έκοψε το νήμα ο Ayan Beisenbayev, δεύτερος ο Denis Tunitskiy ενώ τρίτος εξήλθε ο Oleg Triasenogov, όλοι τους από τη Ρωσία. Στην ίδια κατηγορία αλλά στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Βρετανίδα Kirsty Yates, τη δεύτερη η Victoria Tokareva ενώ την τρίτη η Τζοβάνα Τζοβάνι.

Πάνω από 250 τριαθλητές
Ο αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 250 τριαθλητές, απέσπασε τα καλύτερα σχόλια για τη διοργάνωση του από συμμετέχοντες και θεατές. Παρά τα τερτίπια του καιρού και την ακύρωση του αγωνίσματος της κολύμβησης λόγω πρωινής τρικυμίας, εντούτοις, κατά τα υπόλοιπα η διεξαγωγή του αγώνα ήταν ομαλή και στέφθηκε με επιτυχία, με τον πήχη να ανεβαίνει αισθητά για το μέλλον. Ο αγώνας που συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου, αποτελεί τον βασικό αγώνα του κυπριακού πρωταθλήματος στην κατηγορία Olympic Distance.

Λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή, ήταν επιβεβλημένη η ακύρωση της κούρσας στο κολύμπι. Αντ’ αυτού, οι τριαθλητές έτρεξαν επιπλέον 5 χλμ. στο Olympic Distance και 2,5 χλμ. στο Sprint Distance. Επιπλέον, στο Olympic Distance οι αθλητές κάλυψαν κανονικά την απόσταση των 10 χλμ. στο τρέξιμο και των 40 χλμ. στην ποδηλασία. Στο Sprint Distance, οι αθλητές κάλυψαν τις μισές από τις προαναφερθέντες διαδρομές. Παρά την απρόσμενη αλλαγή του προγράμματος, ο ανταγωνισμός παρέμεινε σε ψηλά επίπεδα και κανένας δεν έχασε το κέφι του.

Στον αγώνα τον οποίο παρακολούθησε αρκετός κόσμος, συμμετείχαν αθλητές από διάφορα μέρη της Ευρώπης. Αρκετοί ήταν οι αθλητές που κατέφθασαν από Αγγλία, Ρωσία, Σουηδία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ιταλία και Τσεχία για να συμμετάσχουν στο 2ο Ocean Lava Paphos Cyprus. Η συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και προσδοκία είναι ένα σημαντικότατο μήνυμα ότι το τρίαθλο ανεβαίνει και γίνεται σιγά σιγά σημαντικό μέλος του κυπριακού αθλητισμού. Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης, η συμμετοχή ενός 77χρονου αθλητή, απόδειξη ότι η θέληση μπορεί να υπερβεί το οτιδήποτε.

Πενήντα παιδιά στο Kids Triathlon
Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 20 Απριλίου, έλαβε χώρα το Ocean Lava Kids όπου διαγωνίστηκαν παιδιά ηλικίας 6-14 χρόνων. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και οι νεαροί τριαθλητές ανταγωνίστηκαν στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας αποδεικνύοντας ότι μια μέρα μπορούν να γίνουν σπουδαίοι αθλητές. Ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν έφτασε τα 50, αρκετός για να κάνει τους υπεύθυνους του αθλήματος στην Κύπρο να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για το ενδιαφέρον.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη διοργάνωση και πραγματοποίησαν τις απονομές, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πάφου, κ.κ. Γίωργος Τσέλεπος και Εύρος Λοϊζίδης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου κος Οδυσσέας Πατσαλίδης, o κος Λεόντιος Τσέλεπος μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ και εκ μέρους του Κεραυνού Στροβόλου ο κος Χρίστος Χρίστου.

Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πάφου, η Activate Cyprus και η Mokapot Productions. Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Pizza Hut, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Πάφου (Pafos Region) και ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.oceanlavacyprus.com και www.facebook.com/OceanLavaPaphosCyprus.