20190607065115 IMG 0809
20190607065115 IMG 0809

Από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου 2020 θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού (World Company Sport Games). Με αφορμή τη διεξαγωγή αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης βρέθηκαν στη χώρα μας 50 εκπρόσωποι σημαντικών φορέων εργασιακού αθλητισμού από 15 χώρες, ανάμεσά τους και η γενική Γραμματέας Τουρισμού της Πολιτείας Guanajuatο του Μεξικού Teresa Matamoros, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συντονιστική συνάντηση και την παρουσίαση των Αγώνων. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους περιλάμβανε ξενάγηση στην Ολυμπιακή Πόλη της Αθήνας, επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της διοργάνωσης καθώς και στα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ώστε με την θετική εισήγησή τους να ενθαρρύνουν τα μέλη των Οργανισμών τους να πάρουν μέρος στους Αγώνες της Αθήνας το 2020.

Στους Παγκόσμιους Αγώνες της Αθήνας αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 6.000 αθλητές, αθλήτριες και συνοδοί ενώ θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη χώρα μας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στους Παγκόσμιους Αγώνες της Αθήνας θα πάρουν μέρος, για πρώτη φορά σε ανάλογη διοργάνωση, και σημαντικοί Οργανισμοί της Κίνας. Οι «Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» δε θα επιβαρύνουν οικονομικά τους Έλληνες φορολογούμενους, καθώς διοργανωτής είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας.

«Είμαστε σίγουροι ότι οι αγώνες θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία. Οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις που διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, στη χώρα που είναι γενέτειρα του παγκόσμιου αθλητισμού και φημίζεται για την ομορφιά των τοπίων της και τη φιλοξενία των

κατοίκων της», δήλωσε ο Didier Besseyre, Πρόεδρος της World Federation For Company Sport., ενώ τον ενθουσιασμό τους εξέφρασαν όλοι οι σύνεδροι για την εξαιρετική προσπάθεια που έχει συντελεστεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης & Υγείας.

Κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Αγώνων του 2020 οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε 28 διαφορετικά αγωνίσματα, τα οποία θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το Κολλέγιο Αθηνών, τον Εθνικό Γ.Σ., τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών κ.α., ενώ θα απολαύσουν μία μαγική εμπειρία στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης των Αγώνων. «Η Ελλάδα μας κάνει περήφανους κάθε στιγμή! Υπερτερεί σε αθλητικές εγκαταστάσεις, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες διαμονής και ο φιλόξενος λαός μας κάνει την ταξιδιωτική εμπειρία, όσων επισκέπτονται τη χώρα μας μοναδική. Εμείς, είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα που εργάζεται για τους WCSG2020, με ζήλο και οργάνωση, αποκομίζοντας θετικά σχόλια από τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών που συμμετείχαν στην συντονιστική συνάντηση και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά ώστε όσοι λάβουν μέρος στους 3ουςΠαγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού να απολαύσουν τα οφέλη του εργασιακού αθλητισμού βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης, μετά την ολοκλήρωση του coordinators meeting.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν και οι διεργασίες για την ανάδειξη των χωρών που θα φιλοξενήσουν τις επόμενες διοργανώσεις του 2022 και 2024. Κατά την ψηφοφορία νικητές αναδείχθηκαν το Μεξικό, όπου θα λάβουν χώρα οι 4οι Παγκόσμιοι Αγώνες το 2022 και η Ιταλία, που θα φιλοξενήσει τους 5ους Παγκόσμιους Αγώνες το 2024.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι: Aegean Airline, Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ). Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, Καθημερινή, Gazzetta, Business Direction Network. Υποστηρικτές της προσπάθειας είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (City of Athens Convention and Visitors Bureau).

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube