1 ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ
1 ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων κυνηγών των Λατσιών φιλοξενήθηκαν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κιλκίς

Μέσα στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δήμων Λατσιών και Κιλκίς, οι οργανωμένοι κυνηγοί των δυο δήμων, στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό με συχνές ανταλλαγές επισκέψεων. Με την ευκαιρία των φετινών γιορτασμών «Ελευθέρια 2017», για την 104η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης του Κιλκίς από τους Βούλγαρους το 1913, αντιπροσωπεία του Κυνηγετικού Συλλόγου «ΣΠΙΘΑ» Λατσιών, μετά από πρόσκληση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς παρευρέθηκε στις διάφορες εκδηλώσεις του δήμου. Ο πρόεδρος του συλλόγου Πάμπος Χαραλάμπους και ο πρώην γραμματέας Ανδρέας Λαζανίτης, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς Γιάννη Καραΐτη και άλλα μέλη του συλλόγου, παρευρέθηκαν στην πανηγυρική δοξολογία το πρωί της 21ης Ιουνίου στον καθεδρικό ναό, καθώς και στο τρισάγιο και στην κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο των Πεσόντων στο λόφο του Κιλκίς. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την καθιερωμένη παρέλαση από τον εξώστη της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς και είχαν συνάντηση με το διοικητή της ταξιαρχίας και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων κυνηγών του δήμου Λατσιών, επισκέφτηκαν το δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στο γραφείο του και συζήτησαν θέματα σχετικά με την αδελφοποίηση των δήμων Λατσιών και Κιλκίς και τρόπους αναβάθμισής του θεσμού με ενεργότερη συμμετοχή των δημοτών και των οργανωμένων συνόλων. Παρευρέθηκαν επίσης σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του δήμου Κιλκίς, ενώ συνοδευόμενοι από συναδέλφους τους, μέλη του τοπικού συλλόγου επισκέφτηκαν το οίκημα των κυνηγών και το μεθοριακό χωριό Ακρίτας, όπου υπηρέτησε ο υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου, ως έφεδρος ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού. Το φυλάκιο όπου υπηρέτησε ο Αυξεντίου έχει μετατραπεί σε μουσείο, με τη συμβολή του δήμου Λύσης, ενώ η κοινότητα έχει αναγείρει μνημείο στο κέντρο του χωριού με την προτομή του ήρωα.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ «ΣΠΙΘΑ» Λατσιών, προσκάλεσε τον πρόεδρο και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς τον προσεχή Οκτώβριο, για να συμμετέχουν στους ετήσιους σκοπευτικούς αγώνες του συλλόγου στις 28 Οκτωβρίου, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο του Κ.Σ. Κιλκίς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΦΙΕΣ:

  1. Στο γραφείο του Δημάρχου Κιλκίς, μαζί με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου του νομού
  2. Απονομή αναμνηστικής κασετίνας στον πρόεδρο του Κ.Σ. Κιλκίς Γιάννη Καραΐτη, στο οίκημα του συλλόγου
  3. Στη Λέσχη Αξιωματικών, μαζί με το διοικητή της ταξιαρχίας, τον αντιδήμαρχο Λατσιών και τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς