Ανησυχία ΠΑ.Σ.Π. για την ακαταλληλότητα των γηπέδων με βάση το Πρωτόκολλο Υγείας
PASP logo 2

Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν 2020/21 και την επιστροφή της ποδοσφαιρικής δράσης στη χώρα μας, μετά από σχεδόν έξι μήνες λόγω της διακοπής που προκλήθηκε από την πανδημία και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) γι’ άλλη μια φορά είναι υποχρεωμένος να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Συγκεκριμένα, θίγουμε την ακαταλληλότητα των γηπέδων σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις του Πρωτοκόλλου ΚΟΠ και Υπουργείου Υγείας για προστασία από τον COVID-19.

Η βασικότερη μας ανησυχία είναι η πρόνοια αναφορικά με τη χωρητικότητα των αποδυτηρίων, όπου το πρωτόκολλο απαιτεί τουλάχιστον 2 τετραγωνικά μέτρα για κάθε άτομο που βρίσκεται στα αποδυτήρια. Αν θεωρήσουμε ότι μια ομάδα διαθέτει 20 άτομα (ποδοσφαιριστές, προπονητές και υποστηρικτικό προσωπικό), τότε απαιτούνται αποδυτήρια με χώρο 40 τ.μ., πρόνοια που τα πλείστα γήπεδα δεν δύναται να καλύψουν… Από κει και πέρα, πολλές άλλες είναι οι ελλείψεις στα γήπεδα, και στη μεγάλη πλειοψηφία, δεν καλύπτονται ούτε στο ελάχιστο οι σχετικές πρόνοιες του πρωτοκόλλου.

Δυστυχώς, μετά από σχεδόν έξι μήνες ατέρμονων συζητήσεων και πληθώρα δικαιολογιών, και έχοντας ένα γεμάτο τρίμηνο από τότε που πάρθηκε η λανθασμένη απόφαση για διακοπή της σεζόν, ελάχιστα έγιναν σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των συνθηκών στα γήπεδα. Δυστυχώς, οι αρμόδιες αρχές έριξαν μεγάλο μέρος της ευθύνης στους παίκτες και στις ομάδες για τήρηση του πρωτοκόλλου, παραγνωρίζοντας τις δικές τους ευθύνες.

Ποια είναι η επιτροπή που επιθεώρησε τα γήπεδα; Ποιοι ενέκριναν τα γήπεδα για τέλεση ποδοσφαιρικών αγώνων στην εποχή του COVID-19; Πως εξασφαλίζεται ότι τηρούνται οι κανονισμοί υγιεινής στα γήπεδα και στις εγκαταστάσεις; Από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές κλήθηκαν να υπογράψουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη, σε περίπτωση που προσβληθούν από τον COVID-19, ποια είναι η αντίστοιχη ευθύνη της διοργανώτριας αρχής για την ακαταλληλότητα των σταδίων;

Ο ΠΑ.Σ.Π. είναι υποχρεωμένος να παρέμβει, διότι ως το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, είναι οι παίκτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Απαίτηση μας από την πρώτη στιγμή είναι η προστασία της υγείας των μελών μας. Δυστυχώς, δύο επιστολές του ΠΑ.Σ.Π. προς το Υπουργείο Υγείας έμειναν αναπάντητες, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό…


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube