Open Badminton Tournament 2017
Open Badminton Tournament 2017

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 20-22  Ιανουαρίου 2017 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του γυμνασίου Κωνσταντινουπόλεως και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του γυμνασίου Πλατύ Αγλατζιάς το Ανοικτό Τουρνουά Μπάτμιντον του σωματείου ‘Αλπατρος ‘83.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Πρόοδος Καϊμακλίου, Παρνασσός Στροβόλου, Ατρόμητος Γεροσκήπου και  Άλπατρος ’83 στις  κατηγορίες Μονό Ανδρών, Μονό Αγοριών κάτω των 17 ετών, Μονό Γυναικών, Μονό Κοριτσιών κάτω των 17 ετών, Διπλό Ανδρών, Διπλό Γυναικών και το Διπλό Μεικτό.

Οι αγώνες στις κατηγορίες μονού αγοριών κάτω των 17 ετών και μονού κοριτσιών κάτω των 17 ετών ξεκίνησαν με την διαδικασία ομίλων και στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία νοτ άουτ. Στις κατηγορίες Μονό Ανδρών, Μονό Γυναικών, Διπλό Ανδρών, Διπλό Γυναικών και Διπλό Μεικτό ακολουθήθηκε από την αρχή η διαδικασία των νοκ άουτ.

Τελικός Μονού Ανδρών «Πρωτιά» για τον Ηλία Νικολάου

 

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Ηλίας Νικολάου του σωματείου Προόδου Καϊμακλίου  και ο Χάρης Χαραλάμπους του σωματείου Άλπατρος ‘83. Οι δύο αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά ο Η. Νικολάου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του και κατάκτησε τον τίτλο με 2-0 σετ.  Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Χρίστος Τεμερέας του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου και Αντρέας Φράγκου του σωματείου ‘Αλπατρος ‘83.

Τα σετ: 21‐16, 21‐12

 

Τελικός Μονού Αγοριών κάτω των 17 ετών «Πρωτιά» για τον Ηλία Νικολάου

 

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Σταύρος Χατζηκωστής του σωματείου Άλπατρος ‘83  και ο Λεόντιος Ταβέλλης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου. Στο πρώτο σετ οι δύο αθλητές έδειξαν τις ικανότητες τους και κέρδισαν εκπληκτικούς πόντους. Στο τέλος όμως επικράτησε ο αθλητής του σωματείου Άλπατρος ‘83  με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Ιωάννης Κοκόσης του σωματείου Άλπατρος ‘83 και Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

Τα σετ: 23‐21, 21‐7

 

 

Τελικός Μονού Γυναικών «Απόλυτη» κυρίαρχη η Έλενα Χριστοδούλου

 

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Έλενα Χριστοδούλου και η Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου. Η Ε. Χριστοδούλου μπήκε δυνατά από την αρχή και επιβλήθηκε σχετικά εύκολα της αντιπάλου με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Άννα Πουσάκοβα και η Άντρια Χρυσοστόμου του σωματείου Άλπατρος ‘83

Τα σετ: 21‐10, 21‐5

 

Τελικός Μονού Κοριτσιών κάτω των 17 ετών Πρωταθλήτρια η Εύα Καττιρτζή

 

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Εύα Καττιρτζή και η Ιωάννα Αντωνίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας. Η Ε. Καττιρτζή έδειξε πιο συγκεντρωμένη στον αγώνα και κέρδισε σημαντικούς πόντους δίνοντας της έτσι και τον τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ελένη Πέτρου του σωματείου ‘Αλπατρος ’83 και η Χαρά Μιχαήλ του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

Τα σετ: 21‐16, 21‐9

 

 

Τελικός Διπλού Ανδρών Στο ψηλότερο βάθρο για τους Α. Φράγκου και Χ. Χαραλάμπους

 

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Ηλίας Νικολάου και Χρίστος Τεμερέας του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου και οι Αντρέας Φράγκου μαζί με τον Χάρη Χαραλάμπους του σωματείου ‘Αλπατρος ‘83. Ο αγώνας ήταν πραγματικά μία διαφήμιση του αθλήματος καθώς οι αθλητές πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους παρευρισκόμενους. Το πρώτο σετ κερδήθηκε πολύ δύσκολα από το δίδυμο του σωματείου ‘Αλπατρος ’83. Στο δεύτερο σετ οι Η. Νικολάου και Χρ. Τεμερέας μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν με μεγάλη διαφορά. Ωστόσο οι Α. Φράγκου και Χ. Χαραλάμπους δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας ανάτρεψαν τα δεδομένα και πήραν την νίκη και τον τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Θωμάς Αναστασιάδης του σωματείου Μορφωτικός Έγκωμης μαζί με τον Νικόλα Παναγιώτου του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου καθώς και ο Εύανδρος Βότσης και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

Τα σετ: 21-16, 21-18

 

 

Τελικός Διπλού Γυναικών Μεγάλη μάχη και πρωτιά για τις Ε. Χριστοδούλου και Μ. Αβρααμίδου

 

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Έλενα Χριστοδούλου μαζί με την Μαρία Αβρααμίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και η Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου μαζί με την Άντρια Αλεξάντρου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας. Το δίδυμο Ε. Χριστοδούλου και Μ. Αβρααμίδου δύσκολα το πρώτο σετ με 21-15. Ωστόσο οι Α. Ζιντσίδου και Α. Αλεξάντρου τους έβαλαν δύσκολα στο δεύτερο σετ και στέλλοντας τον αγώνα σε τρίτο σετ. Στο τέλος όμως οι Ε. Χριστοδούλου και Μ. Αβρααμίδου έχοντας πιο καθαρό μυαλό και όντας πιο ψύχραιμες κέρδισαν τον αγώνα και τον τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ιωάννα Πίσση μαζί με την Κλεοπάτρα Κχατάπ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου καθώς και η Ανδριάνα Δημητρίου μαζί με την Εφραίμια Χατζησολωμού του σωματείου Μορφωτικός Έγκωμης.

Τα σετ: 21-15, 20-22,  21-11

 

Τελικός Διπλού Μικτού Επικράτηση και πρωτιά για τους Η.Νικολάου και Ε. Χριστοδούλου

 

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Ηλίας Νικολάου με την Έλενα Χριστοδούλου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και ο Χρίστος Τεμερέας με την Αναστασία Ζιντσίδου από το σωματείο ‘Πρόοδος Καϊμακλίου.  Ο αγώνας ήταν για καλά νεύρα και περιείχε εκπληκτικούς πόντους. Το δίδυμο Η. Νικολάου και Ε. Χριστοδούλου κατάφεραν και άντεξαν την πίεση  των αντιπάλων τους και κατέκτησαν τον αγώνα με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ιωάννα Πίσση μαζί με τον Ορέστη Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου καθώς και η Μαρίνα Δημοσθένους με τον Νικόλα Παναγιώτου του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.

 

Τα σετ: 21‐15, 21‐15