Ανεβάζει ρυθμούς αγώνων η Άντρη Χριστοφόρου – Ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου στην Γαλλία

Θα πρωταγωνιστεί στους επερχόμενους Μεσογειακούς και Κοινοπολιτειακούς αγώνες.

Η ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια Κύπρου τα τελευταία 6 χρόνια στην ποδηλασία Άντρη Χριστόφορου ανεβάζει ρυθμούς αγώνων το τελευταίο δεκαπενθήμερο αφού συμμετείχε σε τρεις αγώνες στην Ισπανία και δύο στη Γαλλία. Σε ένα από τους αγώνες στη Γαλλία κατάφερε να ανεβεί στην κορυφή του βάθρου στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα ενόψει και τον Μεσογειακών και Κοινοπολιτειακών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου και Ιουλίου.  Η προσπάθειά της φανερώνει τους μακρινούς στόχους της που είναι οι επόμενοι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2024 στη Γαλλία.

Να τονίσουμε ότι η προσπάθειες της Άντρης Χριστοφόρου που αγωνίζεται το τελευταίο διάστημα με την Ισπανική ομάδα Team Farto – BTC βρίσκονται σε πολύ καλό ρυθμό αγώνων  και είναι σίγουρο ότι θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους Μεσογειακούς και Κοινοπολιτειακούς. Φυσικά, στον ορίζοντα των Μεσογειακών αγώνων διακρίνεται «απειλή» από την Ελληνική αλλά και την ιταλική ομάδα που όπως φαίνεται θα κατέβουν  πλήρεις .

Λεπτομερώς οι αγώνες στην Ισπανία και Γαλλία.

Συγκεκριμένα η Χριστοφόρου στις 14 Μαϊου συμμετείχε στη Γαλλία στο Grand Prix du Morbihan Féminin – Trophée Harmonie Mutuelle κατηγορίας UCI 1.1, διανύοντας 102.2 χιλιόμετρα οπού κατατάγηκε στη 13η θέση ανάμεσά σε 132 ποδηλάτες. Στις 13 Μάιου συμμετείχε στη Γαλλία στο La Classique Morbihan κατηγορίας UCI 1.1, διανύοντας 125 χιλιόμετρα ανεβαίνοντας στην κορυφή του βάθρου, παίρνοντας την πρώτη θέση ανάμεσά σε 128 ποδηλάτες .  Στις 11 Μαϊου συμμετείχε στην Ισπανία στο Navarra Women’s Elite Classics κατηγορίας UCI 1.1, διανύοντας 124.8 χιλιόμετρα κατατάγηκε στη 8η θέση ανάμεσα σε 108 ποδηλάτες. Στις 10 Μαϊου συμμετείχε στην Ισπανία στο Emakumeen Nafarroako Women’s Elite Classics (1.1)  διανύοντας 137.6 χιλιόμετρα κατατάγηκε στη 21η θέση αναμεσά σε 113 ποδηλάτες ενώ από τις ς 3 μέχρι τις 5  Μαϊου συμμετείχε στην Ισπανία στο Vuelta Ciclista Andalucia Ruta Del Sol κατηγορίας UCI 2.1, διανύοντας συνολικά 366 χιλιόμετρα οπού και κατετάγη στην 6η θέση στη γενική.

Στόχοι της Χριστοφόρου είναι να ανεβεί στην παγκόσμια κατάταξη να κερδίσει πόντους αφού όπως είναι γνωστό η σημαντικότητα για την παγκόσμια κατάταξη είναι ότι προσφέρει προοπτικές για την διεκδίκηση θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και την εισδοχή σε μια καλύτερη ποδηλατική ομάδα που αυτό συνεπάγετε πέραν από την οικονομική βοήθεια αλλά και την αναβάθμιση του επιπέδου στους αθλητές. θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ολυμπιακή πρόκριση θα εφαρμοστή προς τα τέλη της  ερχόμενης χρονιάς , όμως στόχος των αθλητών είναι να βρεθούν όσο ποιο κοντά γίνεται βαθμολογικά.

Η πρωταθλήτρια μας Άντρη Χριστόφορου από τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Μαΐου επέστρεψε στην Κύπρο οπού θα ακολούθηση ένα ειδικό πρόγραμμά αποθεραπείας, και ακόλουθος θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του Ιουνίου. 

 

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports