Ανεβαίνει το άθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και στην Περιφέρεια

Δύο εβδομάδες πριν από το φετινό Πρωτάθλημα Ιππασίας και την ανάδειξη των Πρωταθλητών 2022 στην υπερπήδηση εμποδίων και την ιππική δεξιοτεχνία από 19-22 Μαΐου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, η αγωνιστική δράση συνεχίστηκε το διήμερο που μας πέρασε με αγώνες των δύο ιππικών αθλημάτων.

 

Το άθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς ολοένα και περισσότεροι νέοι αθλητές ασχολούνται με αυτό. Το Σάββατο 7 Μαΐου στο Ηράκλειο της Κρήτης και τον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Κρήτης πραγματοποιήθηκε ο 4ος αγώνας ιππικής δεξιοτεχνίας, με ρεκόρ συμμετοχών για δεύτερη φορά και 49 ιππείς και αμαζόνες, ενώ την Κυριακή, 8 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και το Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Θεσσαλονίκης έγιναν οι 5οι αγώνες Βόρειας Ελλάδας ιππικής δεξιοτεχνίας με συνολικά 45 συμμετοχές. Αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να βρείτε στα :

https://www.hef.gr/index.php/el/programma-etous-2022/eventdetail/1767/-/pena-4-ye

https://www.hef.gr/index.php/el/programma-etous-2022/eventdetail/1662/-/ippiki-deksiotexnia-5-ve

Το Σάββατο, στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν ακόμη και εξετάσεις για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού με συνολικά 16 νέους αθλητές να λαμβάνουν την άδεια συμμετοχής σε αγώνες στην υπερπήδηση εμποδίων ή την ιππική δεξιοτεχνία.

Τέλος, στην Αττική και στο πιο δυνατό από πλευράς συμμετοχών ιππικό άθλημα, την Υπερπήδηση Εμποδίων, με επιτυχία και πολλές συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 400 και τις δύο ημέρες πραγματοποιήθηκε στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο ο 7ος αγώνας Υπερπήδησης Εμποδίων. Νικητής του σημαντικότερου αγώνα Grand Prix ήταν ο  Θεαγένης Ηλιάδης του ΑΟΤ με τον HERMIEQUE, ενώ αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να βρείτε στο

Αποτελέσματαresults_agonas7_2.pdf

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube