Davis Cup
Κύπρος : Άνετη νίκη με 3-0 επί του Σαν Μαρίνο
Την Παρασκευή με Ελλάδα για την πρωτιά στον Α΄ όμιλο
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα Τένις Davis Cup στο πλαίσιο του Group III της Ευρωπαϊκής Ζώνης στους αγώνες που διεξάγονται στο Σαν Μαρίνο. Στο πλαίσιο του Α΄ Ομίλου επικράτησε με 3-0 της γηπεδούχου ομάδας, και την ερχόμενη Παρασκευή απέναντι στην Ελλάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, με τελικό στόχο την κατάκτηση της μίας εκ των δύο θέσεων που δίνουν την άνοδο στο Group II.
Στον πρώτο αγώνα απέναντι στο Σαν Μαρίνο, ο Χρίστος Χατζηγεωργίου αντιμετώπισε στο Μονό τον Πιέτρο Γκράσι, επικρατώντας σε μία ώρα και επτά λεπτά με 2-0 (6-3, 6-0), θέτοντας τις βάσεις για μια άνετη επικράτηση της Κυπριακής ομάδας.
Ακολούθησε η αναμέτρηση του Πέτρου Χρυσοχού με τον Μάρκο ντε Ρόσσι. Ο 19χρονος Χρυσοχός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο του, κερδίζοντας σε 53 μόλις λεπτά με 2-0 (6-1, 6-0).
Η νίκη ήταν δεδομένη για την Κυπριακή ομάδα, και στο Διπλό έπαιξαν οι Χρίστος Χατζηγεωργίου και Λέανδρος Παπαγιάννης που δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Ντομένικο Βιντσίνι και Ντιέγκο Ζονζίνι επικρατώντας με 2-0 (6-1, 6-0) και δίνοντας την νίκη στην ομάδα μας με τελικό σκορ 3-0.
Την Πέμπτη η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Σαν Μαρίνο και όπως όλα δείχνουν, την Παρασκευή θα κριθεί η πρωτιά στον όμιλο στην αναμέτρηση Κύπρος-Ελλάδα. Ο Μάρκος Παγδατής δεν αγωνίστηκε απέναντι στο Σαν Μαρίνο, αφού η αναμέτρηση στο Διπλό στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει απέκτησε διαδικαστικό χαραχτήρα ύστερα από τις δύο πρώτες νίκες στα Μονά. Αντιμετωπίζει έναν μικρό τραυματισμό και κρίθηκε ότι ήταν καλύτερα να συνεχίσει την φυσιοθεραπεία του για να είναι έτοιμος για τους αγώνες της Παρασκευής, και αν όλα πάνε καλά και του Σαββάτου όταν θα κριθεί και η άνοδος στο Group II.
Εφόσον η Κύπρος επικρατήσει και της Ελλάδας και κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο της, τότε θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στον νικητή του τρίτου ομίλου επικεφαλής του οποίου είναι η ΠΓΔΜ. Στον όμιλο αυτό οι άλλες δύο ομάδες είναι η Νορβηγία και η Αρμενία. H ΠΓΔΜ επικράτησε την πρώτη μέρα της Αρμενίας με 3-0.
Αναλυτικά οι 13 χώρες που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια ανόδου είναι οι εξής: Αλβανία, Αρμενία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Ισλανδία, Κύπρος, Λίχτενσταϊν, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Σαν Μαρίνο και ΠΓΔΜ.
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
15 Ιουλίου 2015