Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης & Προσανατολισμού
Pavlos Georgiades 2

Η Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης & Προσανατολισμού  μέσου του προέδρου της κ. Παύλου Γεωργιάδης,  και έχοντάς πλήρως την συναίσθηση των γεγονότων άλλα και την ευθύνη απέναντί στα σωματεία μέλη της και τους αθλητές της ευρύτερα, αναφορικά για το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την χαλάρωση των μέτρων λόγο του Κορωναιού Covid 19 αλλά και για τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για τα θέματα του Αθλητισμού και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν για ομαλή και ασφαλή επανέναρξη των Αθλητικών δραστηριοτήτων η Ομοσπονδία αναφέρει τα ακόλουθα.

Από την έναρξή της πανδημίας του Κορωναιού η αλλιώς Covid19 η γραμμή που καθόρισε η Ομοσπονδία ήταν αδιάλλακτη με πάγια θέση της  και με πρώτιστο μέλημά η διαφύλαξη της ασφάλειας και της υγείας  των Αθλητών/ Αθλητριών μας και όλων των εμπλεκομένων ενεργά στο Άθλημα. Ευσυνείδητα καλεί όλους ανεξαίρετος να ακολουθήσουν πίστα της οδηγίες  και να πειθαρχούν στις εισηγήσεις και αποφάσεις που  παίρνονται από τους αρμοδίους φορείς για το θέμα της Πανδημίας.

Η Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης & Προσανατολισμού ήταν από τις πρώτες Ομοσπονδίες που ανέστειλε όλες τις αγωνιστικές και προπονητικές δραστηριότητες της για να διαφυλάξει την υγεία όλων και χαρακτηριστικό δεδομένο αποτελεί το γεγονός ότι η Ομοσπονδία θα φιλοξενούσε το παγκόσμιο συνέδριο τής αγωνιστικής αναρρίχηση της διεθνούς ομοσπονδίας IFSC που θα πραγματοποιείτο μεταξύ 9 και 15 Μαρτίου στη Λεμεσό, και που  ακυρώθηκε στις 20 του Φεβρουάριου προλαμβάνοντας οποιεσδήποτε ανακοινώσεις της Κυπριακής Κυβερνήσεις η ακόμη και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. 

Η Ομοσπονδία βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς του Αθλητισμού, όπως ο  ΚΟΑ άλλα ειδικότερα και με τον Σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για αθλητικά θέματά Κο Φοίβο Ζαχαριάδη  οπού πρόσφατα θέλοντας να βοηθήσει τις ομοσπονδίες,  δημιούργησε ένα ερωτηματολόγιο οπού και απέστειλε σε όλες τις ομοσπονδίες και που αποσκοπούσε στη δημιουργία αντίληψις, σε ποιο βαθμό επηρεάστηκε ο αθλητισμός τής Κύπρου από την πανδημία.  

Η Ομοσπονδία ζήτησε σε πρώτη φάση να δοθεί στους αθλητές μας μετά από τις τελευταίες χαλαρώσεις να προπονούνται στους βράχους αφού οι αναρριχητικές πίστες θα παραμείνουν κλειστές. Όμως για να είναι αυτό δυνατό χρειάζεται περισσότερος χρόνος, δηλαδή να θεωρείτε εύλογος χρόνος 7 ώρες αντί 3 ώρες και δικαίωμα μετάβασης εκτός πόλεως. Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα χρόνου μετάβασης στα βράχια τα οποία βρίσκονται 1.30 ώρα μακριά από Λευκωσία αφού βρίσκονται στην Πάφο και στο Τρόοδος. Χρόνος μετάβασης στα βράχια και πίσω 3.00 ώρες, και 3 ώρες προπόνηση σύνολο 6. Το ίδιο ισχύει για τους Ορειβάτες και τους αθλητές προσανατολισμού που προετοιμάζονται για αποστολές στο εξωτερικό, όταν αυτό θα είναι εφικτό φυσικά οι οποίοι και αυτοί πρέπει να προπονούνται στο Τρόοδος. Αναμένουμε απάντηση !!!

Μας λυπεί ιδιαίτερα ότι προς το παρόν οι Αθλητές και Αθλήτριες μας δεν μπορούν να προπονηθούν ή να αγωνιστούν στους δικούς μας προπονητικούς και αγωνιστικούς χώρους . Αυτό το αποφάσισαν οι Επιστήμονες και όχι ο οποιοσδήποτε πολιτικός η Αθλητικός παράγοντας. Παραμένουμε πιστοί στην υπεύθυνη και σοβαρή θέση μας. Δηλαδή απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών των αρμοδίων και διεξαγωγή προπονητικών δραστηριοτήτων μέσα στα επιτρεπόμενα όρια και με την λήψη πάντοτε των καθορισμένων κανόνων υγιεινής και προφύλαξης.

Παρά την δυσφορία που προκαλείτε θα συνεχίσουμε αδιάλλακτα την συνεργασία με όλους και να εργαζόμαστε με υπευθυνότητα για το καλό του Αθλήματος.

Η υγειά και η ασφάλειά όλων βρίσκεται πάνω απ’όλα 

Πάντοτε δίπλα σας Παύλος Γεωργιάδης Πρόεδρος ΚΟΜΟΑΑΠ


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube