Ανακοίνωση Συνδέσμου Υδατοσφαιριστών Κύπρου
ΣΥΚ

Με λύπη μας παρακολουθούμε την αδράνεια της Κ.Ο.Ε.Κ. όσον αφορά την επανεκκίνηση του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Ανδρών. Αυτή τη στιγμή η υδατοσφαίριση αποτελεί το μοναδικό ομαδικό άθλημα πρώτης Κατηγορίας του οποίου το πρωτάθλημα δεν διεξάγεται. Ταυτοχρόνως, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Ομοσπονδία δεν έχει απαντήσει σε επιστολή που αποστείλαμε με ημερομηνία 25 Μαρτίου 2021 (επισυνάπτεται) και στην οποία καλούσαμε την ΚΟΕΚ να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες όπως μας είχαν υποδειχθεί από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ με τον οποίο είχαμε συνάντηση στα μέσα Μαρτίου. Επίσης, στην επιστολή προσκαλούσαμε τον Πρόεδρο της ΚΟΕΚ σε συνάντηση με τη συντονιστική μας επιτροπή για να συζητήσουμε την κατάσταση του αθλήματος εν μέσω της πανδημίας, πρόσκληση την οποία αρνήθηκε ουσιαστικά δια της σιωπής του. Μπορείτε να δείτε αυτούσια την επιστολή στο τέλος της ανακοίνωσης μας.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας αλλά δεν μπορούμε όμως να παραμείνουμε άπραγοι τη στιγμή που είμαστε το μοναδικό άθλημα που όχι μόνο δεν παίζει αλλά δεν προπονείται συλλογικά. Επίσης, να αναφέρουμε ότι τα κολυμβητήρια είναι πολύ πιο ασφαλείς χώροι από τα κλειστά γυμναστήρια όπου διεξάγονται αθλήματα άλλων αθλημάτων λόγω της μεγαλύτερης έκτασης τους. Χαρακτηριστικά, η έκταση ενός γηπέδου μπάσκετ είναι 420 m2 ενώ μια πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων είναι 1000m2. Παράλληλα, νέα μελέτη που εκπονήθηκε από την Ομοσπονδία Κολύμβησης του Ηνωμένου Βασιλείου και το Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου καταδεικνύει πως ο κορωνοϊός αδρανοποιείται εντός 30 δευτερολέπτων στο χλωριούχο νερό της πισίνας. Άρα, η υδατοσφαίριση μπορεί να θεωρηθεί με βάση τα πιο πάνω ασφαλέστερη από άλλα ομαδικά αθλήματα στα οποία έχει επιτραπεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Οφείλουμε ακόμη να αναφέρουμε ότι υπάρχει αναντιστοιχία και εκ μέρους της ΚΟΕΚ καθώς έχουν μεριμνήσει για την διεξαγωγή αγώνων κολύμβησης την Πέμπτη 22 Μαρτίου αλλά δεν έχουν, κατά τα φαινόμενα, κάνει το οτιδήποτε για την υδατοσφαίριση. Προφανώς, είναι θετικότατο το ότι η κολύμβηση επιστρέφει και επ’ ουδενί δεν είναι σκοπός μας να δημιουργήσουμε κλίμα αντιπαράθεσης με τους συναθλητές μας απλά ζητούμε η ομοσπονδία να πράξει τα δέοντα και για το δικό μας άθλημα.

Τέλος, για ακόμα μία φορά καλούμε τη διοίκηση της ΚΟΕΚ σε συντονισμό μαζί μας, ξεκαθαρίζοντας πως είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στο έργο τους με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΕΚ

25 Μαρτίου 2021

Προς: κο Αλέξανδρος Χριστοφόρου

Πρόεδρο Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης(ΚΟΕΚ)

Αμφιπόλεως 21, Στρόβολος  2025, Λευκωσία

 

Θέμα: Εγγραφή Παγκύπριου Συνδέσμου Υδατοσφαιριστών και επανέναρξη προπονήσεων και  πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης ανδρών.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

            Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε την έναρξη της νομικής διαδικασίας για την εγγραφή του Παγκύπριου Συνδέσμου Υδατοσφαιριστών με τη συμμετοχή ενήλικων υδατοσφαιριστών από όλες τις ομάδες και του ομίλους που συμμετέχουν στο παγκύπριο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης. Στο μεταβατικό στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε, μέχρι την εγγραφή του συνδέσμου, έχει οριστεί μια τριμελή επιτροπή που εκπροσωπεί τους εμπλεκόμενους και της οποίας τα μέλη υπογράφουν την επιστολή αυτή.

Θεωρούμε πως η δημιουργία του συνδέσμου θα βοηθήσει και θα ενισχύσει την προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την περεταίρω ανάπτυξη της υδατοσφαίρισης στην Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα θέλαμε να διευθετήσουμε μια συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε διάφορα θέματα τα οποία αφορούν το άθλημά μας με πιο σημαντικό την επανέναρξη των προπονήσεων των αντρικών ομάδων αλλά και την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Με βάση το ισχύον διάταγμα του Υπουργείο Υγείας δύναται όλα τα ομαδικά αθλήματα να επανεκκινήσουν τις προπονήσεις όσο και τους αγώνες και ευελπιστούμε πως με τη συνδρομή σας θα πετύχουμε να συμβεί αυτό και για την υδατοσφαίριση.

            Σύμφωνα με την πληροφόρηση την οποία είχαμε από τον ΚΟΑ, κατόπιν συνάντησης μας με τον πρόεδρο του οργανισμού κο Ανδρέα Μιχαηλίδη αλλά και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κο Λεόντιο Τσίελεπο, οφείλουν να γίνουν τα ακόλουθα για να διασφαλιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος και των προπονήσεων:

  • Σύνταξη προγράμματος του πρωταθλήματος, το οποίο θα λαμβάνει προφανώς υπόψιν την παρούσα συγκυρία, και το οποίο θα δίνει περιθώριο στις ομάδες να προετοιμαστούν κατάλληλα στο μέτρο του δυνατού.
  • Κατάρτιση υγειονομικού πρωτοκόλλου, στα πρότυπα ανάλογων πρωτοκόλλων που έχουν κατατεθεί και εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή και του Υπουργείο Υγείας για άλλα ομαδικά αθλήματα.

Και τα δυο αυτά έγγραφα θα πρέπει να αποσταλούν προς την υγειονομική επιτροπή και το Υπουργείο Υγείας με κοινοποίηση στον ΚΟΑ. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ έχει δεσμευτεί προσωπικά πως εφόσον αποσταλούν αυτά τα δύο έγγραφα θα συνδράμει και αυτός για να πετύχουμε το στόχο μας.

Συνοψίζοντας, ευελπιστούμε να συναντηθούμε σύντομα και ταυτοχρόνως δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο για την επανεκκίνηση της υδατοσφαίρισης.

 

Με εκτίμηση,

Η συντονιστική επιτροπή:

Αλέξανδρος Ζαχαριάδης – Ν.Ο.Πάφου

Θεόδωρος Νεντέλτσιεφ – Ν.Ο.Μέσα Γειτονιάς

Σόλωνας Νικολάου – Α.Π.Ο.Ε.Λ.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube