Ανακοίνωση Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής
Ανακοίνωση Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής

Η Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής προχώρησε σε επικριτική ανακοίνωσή, αναφορικά για την διαχείρισή που έγινε από ΚΟΕ του προγράμματος ολυμπιακής Αλληλεγγύης (Olympic Solidarity) που επέλεξε αθλητές με μειωμένα εισοδήματά αντί των πρωταθλητών που ήδη τυγχάνουν προνομιακής οικονομικής ανέσεως.

What is Olympic Solidarity watch the video

Η ανακοίνωσή :

Αγαπητοί φίλοι του αθλητισμού,

Παρακολουθούμε με λύπη τα γεγονότα σχετικά με τις Υποτροφίες που παραχώρησε στην Κύπρο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και την απόφαση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για την διανομή του πόσου της χορηγίας που παραχωρήθηκε για την Κύπρο και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι ενήργησε βεβιασμένα, χωρίς καμμιά προηγουμένη σοβαρή συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο  και μειώνοντας τις προσπάθειες το ταλέντο και την εν γένει προσφορά καταξιωμένων αθλητών από αρκετά αθλήματα όπως π.χ. την Ελένη Αρτυματά, τον Μίλαν Τραΐκοβιτς τον Απόστολο Παρέλη καθώς και τον Πρωταθλητή μας Μάριο Γεωργίου.

Ο Μάριος Γεωργίου είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές της Κύπρου και ο κορυφαίος αθλητής στην Ενόργανη Γυμναστική. Ήδη σε ηλικία 24 ετών έχει στο ενεργητικό του τεράστιες επιτυχίες και συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες στο Ρίο και στο Τόκυο. Η Δυνατότητα του για πρόκριση και στην Ολυμπιάδα του Παρισιού το 2024 είναι βέβαιη.

Ο Μάριος βίωσε από τα εφηβικά του χρόνια τεράστια οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα και γεγονότα ώστε η πορεία του και πολύ περισσότερο οι πρωτοφανείς για τα Κυπριακά δεδομένα επιτυχίες του, να αποτελούν έναν πραγματικό άθλο.

Ο αποκλεισμός του από το χρηματικό πόσο που θα του αναλογούσε από την Υποτροφία του Olympic Solidarity είναι άδικος και έκδηλα δεν εφαρμόστηκαν τα  κριτήρια που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν πικρία και δικαιολογημένα να νιώθει ότι οι προσπάθειες του δεν έτυχαν της ανάλογης αναγνώρισης.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έχει τεράστιο ηθικό καθήκον να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα για όλους τους πρωταθλητές μας οι οποίοι χωρίς την απαιτούμενη μελέτη αποκλείσθηκαν από την συγκεκριμένη υποτροφία και να επανορθώσει την έκδηλη αδικία σε βάρος αθλητών με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό της Κύπρου. 

Με εκτίμηση

Πρόεδρος ΚΟΓ

Σάββας Μάτσας 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube