Ανακοίνωση από τον πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Ανδρέας Θεοφυλάκτου
ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Παραολυμπιακης επιτροπής, Ανδρέας Θεοφυλάκτου σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε τα μέτρα που θα ληφθούν με αφορμή τον κορονοϊό.

Φίλοι και φίλες. Δεδομένων των συνθηκών και παρόλο ότι αποτέλεσε για εμάς μια πολύ δύσκολη απόφαση (μέχρι χθες σκεφτόμασταν να μην αναβάλουμε τίποτα) εντούτοις για το καλό των αθλητών μας και των οικογενειών τους ανακοινώνουμε τα πιο κάτω μέτρα μιας και οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και των αρμοδίων δεν μας αφήνουν πολλές επιλογές. Προτού παραθέσουμε τα μέτρα υπογραμμίζουμε στα μέλη μας ότι ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε αλάνθαστοι. Κάνουμε πολλά πράγματα, άρα κάνουμε και λάθη. Μαθαίνουμε, όμως, μέσα από τα λάθη μας. Μέσα σε τρία χρόνια καταφέραμε πολλά πράγματα σε σύγκριση με τις πενιχρές οικονομικές μας δυνατότητες φέρνοντας την τοξοβολία να πρωταγωνιστεί με τη στάση και την συμπεριφορά της σε πολύ σημαντικά θέματα που άπτονται του αθλητισμού ενώ πολλές φορές χτυπήσαμε το χέρι μας στο τραπέζι για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του αθλήματος μας αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Πάμε τώρα στον ιό και στην υστερία που έχει δημιουργηθεί. Η κυπριακή ομοσπονδία τοξοβολίας παρακολουθώντας διεξοδικά όλες τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία πλέον που ακούει στο όνομα κορονοϊός αποφάσισε τα ακόλουθα:

-Ακύρωση της αποστολής στην Ολβια της Ιταλίας μιας και η μισή χωρά είναι σε καραντίνα και βρίσκεται στην κατηγορία 1.

-Ακύρωση της καθόδου από την Ελλάδα του Ομοσπονδιακού προπονητή  Αλεξάνδρου Νασουλα και των προπονήσεων των Εθνικών ομάδων Νέων μέχρι νεωτέρας, αφού ο προπονητής θα έπρεπε να μπει σε 14 ήμερη καραντίνα.

-Αναβολή του πρωταθλήματος Ακαδημιών και Β κατηγορίας, Λευκωσίας, Λάρνακας, Αμμοχώστου μέχρι νεωτέρας.

-Αναβολή του πρωταθλήματος Α κατηγορίας μέχρι νεωτέρας.

-Αναβολή των πρωταθλημάτων Ακαδημιών και Β κατηγορίας των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου μέχρι νεωτέρας.

-Αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριότητων πάνω από 75 άτομα μέχρι νεωτέρας

-Η αποστολή της Μάλτας κάτω από τα σημερινά δεδομένα δεν θα γίνει  αφού μέχρι στιγμής οι αγώνες όπως ενημερωθήκαμε  έχουν ακυρωθεί.

– Σημειώνουμε ότι κανονικά θα γίνονται και οι προπονήσεις των Εθνικών ομάδων, ανδρών και γυναικών όπως θα ενημερώσουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές.

Η δραστηριότητα ασφαλώς της ομοσπονδίας δεν σταματά. Έχουμε αρκετή δουλειά όπως γνωρίζετε.

Ο ιός δεν θα σταματήσει την λειτουργία της ομοσπονδίας μας. Ως εκ τούτου προχωράμε ταυτόχρονα με την ανακαίνιση του Ομοσπονδιακού γηπέδου στη Λευκωσία και ταυτόχρονα στην ολοκλήρωση των συναντήσεων μας για το γήπεδο στην Αγία και το γήπεδο στη Λεμεσό. Οποίο Σωματείο επιθυμεί αυτές τις ημέρες να με συναντήσει θα το πράξω όπως πράττω αυτά τα 3 χρόνια.

Αυτές τις ημέρες όλες οι Επιτροπές θα συνεδριάσουν για να δούμε ζητήματα που προκύπτουν με βάσει τα νέα δεδομένα, αλλά και εκκρεμότητες που έχει η Ομοσπονδία. Σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι επιτροπές, καθώς και η σύνθεση της Δικαστικής Επιτροπής, που αποτελείται από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου σε μια προσπάθεια μας όχι να τιμωρήσουμε, αλλά να προστατεύσουμε το άθλημα μας από εκείνους που με τα σχόλια και τις ενέργειες τους προσβάλλουν το ΔΣ και δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας. Το ομοσπονδιακό γήπεδο θα παραμένει ανοικτό μέχρι νεωτέρας.

Θα σας παρακαλέσω όχι πανικό. Όχι αχρείαστα σχόλια. Όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας. Αν είναι δυνατόν κλείστε τις τηλεοράσεις διότι έχουν σπείρει τον πανικό στον λαό μας.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου πρόεδρος κυπριακής ομοσπονδίας τοξοβολίας


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube