Image
Image

Στην παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε  στις 17 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, η τελετή ανακήρυξης του κ. Αλέξη Φωτιάδη, σε Πρεσβευτή της Κύπρου  για τον “Αθλητισμό, την Ανεκτικότητα και το Τίμιο Παιγνίδι” (Ambassador for Sport, Tolerance and Fair Play) για το 2015. Στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκε το βραβείο «Fair Play» στην ΟΠΑΠ Κύπρου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνεχάρη τους τιμώμενους και την Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία μέσα από το ευρύτερο έργο της, αλλά και σε συνεργασία με το σύνολο των αθλητικών φορέων, συμβάλλει στην καλλιέργεια, την ανάδειξη και την επικράτηση του “Ευ Αγωνίζεσθαι”. Αναφερόμενος στον νέο Πρεσβευτή «Fair Play» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε τα ακόλουθα : «Ο κ. Αλέξης Φωτιάδης δεν διακρίνεται μόνο για τη μεγάλη του προσφορά στην οικονομία του τόπου μας, αλλά ταυτόχρονα διακρίνεται ως ένας από τους κορυφαίους πρώην αθλητές της πατρίδας μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με την επιλογή του κ. Φωτιάδη, οι στόχοι της ενθάρρυνσης και της υποστήριξης των ηθικών αξιών του αθλητισμού, καθώς και η προαγωγή του πνεύματος “Ευ Αγωνίζεσθαι” θα κατακτηθούν πλήρως».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στην επιλογή της ΚΟΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Αναζητώντας λοιπόν τα πρότυπα καλά  παραδείγματα, για μας, η επιλογή του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ στο πρόσωπο του κυρίου Αλέξη Φωτιάδη δεν ήταν καθόλου δύσκολη. Είναι εκ των αρίστων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας».

Το σκεπτικό της απόφασης ανέγνωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στου πέντε πυλώνες του “Fair Play” κατέληξε: «Θεωρούμε ότι, ο κύριος Φωτιάδης, με την αδιάλειπτη πολύ-επίπεδη δράση του, από τα εφηβικά του χρόνια μέχρι και σήμερα, στους τομείς  του  αθλητισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της επαγγελματικής καταξίωσης,  και ιδιαίτερα με τη μόρφωση, τις ικανότητες, το ήθος και την παιδεία που συνοδεύουν την ισχυρή προσωπικότητα του, αποτελεί πρότυπη επιλογή για μας».

Στην αντιφώνηση του ο κ. Αλέξης Φωτιάδης, ευχαρίστησε την ΚΟΕ για την επιλογή της και ιδιαίτερα την οικογένεια του για τα όσα του έχει προσφέρει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του, και τη στήριξη που του παρείχε σε όλη την ζωή του, στην αθλητική του πορεία, στην μόρφωση του και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Παρουσίασε τους τρεις άξονες στους οποίους θα στηριχτούν οι ενέργειες του, στο διάστημα που θα διατελεί ως Πρεσβευτής της Κύπρου και είναι : α. Παρουσίαση πρότυπων παραδειγμάτων στις σημαντικές τελετές όλων των αθλητικών ομοσπονδιών, β. δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που θα αφορά το «Fair Play”,  γ. δημιουργία καναλιού συνεχούς επικοινωνίας, για το οποίο όπως ανέφερε αφού κτιστεί η προσωπική επαφή με αθλητές, γονείς, προπονητές και ευρύ κοινό, η συνεχής επικοινωνία θα γίνεται μέσω διαδραστικής επικοινωνίας με τη δημιουργία και συντήρηση ξεχωριστών καναλιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ΟΠΑΠ Κύπρου το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι»

Αναφερόμενος στη βράβευση της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι στις πέντε δεκαετίες της παρουσίας και δράσης της στην Κύπρο, η ΟΠΑΠ στηρίζει μέσα από ένα πολυδιάστατο φάσμα δραστηριοτήτων κάθε αγώνα για την Παιδεία το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, την Υγεία και τον Αθλητισμό. Επιπρόσθετα, το «Ευ Αγωνίζεσθαι», αποτελεί βασική διάσταση της δράσης του ιδίου του Οργανισμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ παραδίδοντας το βραβείο σημείωσε: «Όλοι μας, γνωρίζουμε ότι πολλά δεν θα μπορούσαν να γίνουν, και θα  συνεχίσουν να γίνονται  πραγματικότητα, αν δεν βρίσκαμε συμπαραστάτη την ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία με το  κοινωνικό έργο που επιτελεί, αγκαλιάζει τομείς πέραν του αθλητισμού, προσφέροντας  πολυδιάστατα στον τόπο μας. Η απονομή του βραβείου «Fair Play», αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση για αυτή της, την προσφορά».

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Αλετράρης αφού ευχαρίστησε την ΚΟΕ, για την τιμή προς την ΟΠΑΠ Κύπρου είπε τα εξής : «Η βράβευση αποτελεί για μας αναγνώριση και εκτίμηση της διαχρονικής  προσφοράς της ΟΠΑΠ στην Κυπριακή κοινωνία. Η πορεία της ΟΠΑΠ στην Κύπρο από το 1969 μέχρι σήμερα βασίστηκε στην έντιμη, ειλικρινή και καθαρή συνεργασία με το κράτος και την κοινωνία. Με την ίδια ποιότητα συμπεριφοράς αλλά και δύναμη προσφοράς θα εξακολουθούμε να στεκόμαστε μπροστά στην κυπριακή κοινωνία και πολιτεία».

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής FairPlay κ. Ιωάννης Ψιλόπουλος, και παρέστησαν επίσης, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, τα μέλη της Ε.Ο.Α.Κ., εκπρόσωποι κομμάτων, η αθλητική ηγεσία διά των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών μελών της ΚΟΕ, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., ο Πρόεδρος της ΕΑΚ, και πληθώρα φίλων του αθλητισμού.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube