Αναδείχθηκαν οι Πρωταθλητές 2022 στην Υπερπήδηση Εμποδίων και Ιππική Δεξιοτεχνία !!!

Με ενθουσιασμό  χειροκρότησαν οι φίλαθλοι της ιππασίας τους Πρωταθλητές 2022 στην Υπερπήδηση Εμποδίων και Ιππική Δεξιοτεχνία που αναδείχθηκαν χθες στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο μετά από τετραήμερο αγώνα που άρχισε την Πέμπτη, 19 Μαΐου.

Στην Υπερπήδηση Εμποδίων και την Κατηγορία Ενηλίκων ο Ηλίας Μπαλιούσης του Ιππικού Ομίλου Αθηνών με τον Casper d’Argouges αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του Πρωταθλητής Ενηλίκων συγκεντρώνοντας 8 βαθμούς ποινής και στους τέσσερις γύρους. Στην 2η θέση ήταν ο Γιάννης Σκανδάλης του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης με τον Ego di Villagana με επίσης 8 βαθμούς ποινής και στην 3η θέση η περσινή Πρωταθλήτρια Μόνικα Μαρτίνη του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου με τον Electic Elvis με 12 βαθμούς.

Στην Κατηγορία Νέων Ιππέων για δεύτερη φορά μετά το 2019 αναδείχθηκε Πρωταθλητής ο Αντώνης Αντωνίου με τον Janning του ΙΟΚΟΥΒαρά συγκεντρώνοντας συνολικά και στους τέσσερις γύρους 14 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η περσινή Πρωταθλήτρια Εφήβων Μελίνα Πειμανίδη του ΙΠΠΟΚαλαμάτας με τον Indy S με 16 βαθμούς ποινής και στην 3η θέση η Αθηνά Ζολώτα Γιάρα του ΑΙΟΕκάλης με τον Ulysse d’Orbec με επίσης 16 βαθμούς ποινής.

Στην Κατηγορία Εφήβων Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Σεμέλη Ποππ του ΙΟΚΟΥΒαρά με τον Cash de la Hart με τους λιγότερους βαθμούς ποινής 8. Στην 2η θέση ήταν με 9 βαθμούς η Τζιώρτζια Σκλαβενίτη του ΑΙΟΕκάλης με τον Magico και στην 3η θέση ήταν με 16 βαθμούς ο Συμεών Παρασχάκης με τον Boris du Melnire του ΑΙΟΒάρης.

Στην Κατηγορία Παίδων η Στεφανία Μπέσιου του ΙΟΒΟΠ με τον Charlie Sheen ήταν η Πρωταθλήτρια με μόλις 2 βαθμούς στους τέσσερις γύρους. Στην 2η και 3η θέση ήταν δύο αδέρφια από τον ΙΟΑθηνών, η Βασιλική Μπαλιούση με τον Hermieque με 4 βαθμούς και ο Λουκάς Μπαλιούσης με τον Uidji με 8 βαθμούς ποινής.

Στην Κατηγορία των Αμαζόνων μεγάλη νικήτρια ήταν η Μαρία Παπουρδάνου του ΙΚΕΜακεδονίας με τον Unique des Rhodes που ήταν η μόνη με 0 βαθμούς στους τέσσερις γύρους. Στην 2η θέση η Μαριάνση Κυριακοπούλου του  με τον Veneur de  st Hubert με 4 βαθμούς και στην 3η θέση η Δανάη Μπεσδεμιώτη επίσης του ΙΚΕΜακεδονίας με τον Campino και 4 βαθμούς.

Από την Κατηγορία των Νέων Ίππων 5 ετών ο Πρωταθλητής Ενηλίκων Ηλίας Μπαλιούσης ήταν νικητής με τον Maximus και 4 βαθμούς, ενώ στην άλλη κατηγορία 6-7 ετών νικητής ήταν ο Δημήτρης Νάτσης του ΙΟΚΟΥΒαρά με τον Pellegrino van t Edelweishof.

Στην Ιππική Δεξιοτεχνία, για έβδομη χρονιά και δεύτερη συνεχόμενη η Κέλλυ Σκλαβούνου του ΙΟΒαρυμπόμπης και ο Quanderas αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ενηλίκων. Μετά τα τρία αγωνίσματα Δα, Δβ και Freestyle συγκέντρωσαν συνολικό ποσοστό 69,58%. Δεύτερη ήταν η Χριστίνα Σαχίνογλου με τον Damor του ΑΙΟΑΤτικής με συνολικό ποσοστό 67,05% και στην 3η θέση ο Στέλιος Σταυρουλάκης με τον Baiao του ΑΚΙΒαρυμπόμπης με συνολικό ποσοστό 66,31%.

Στην Κατηγορία Νέων Ιππέων με συνολικό ποσοστό από τα τρία αγωνίσματα Δα, Δε και Freestyle 65,38% Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (το 2021 ήταν στην Κατηγορία Εφήβων) ήταν η Ζωή Τερτίπη του ΑΙΟΑττικής με τον Capuccino.

 

Στην Κατηγορία Εφήβων για πρώτη φορά Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ιζαμπέλα Ατσαλάκη του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου με την Desteny με συνολικό ποσοστό 65,02% από τα τρία αγωνίσματα Γ4, Γ5 και freestyle. Δεύτερη Πρωταθλήτρια ήταν η Ιλένια Οικονόμου  του ΑΙΟΑΤτικής με τον King Black  με ποσοστό 64,77%.

Στην Κατηγορία Παίδων Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε για δεύτερη φορά μετά το 2020 η Δανάη Γιαννοπούλου του ΙΟΒαρυμπόμπης με την Donatella με ποσοστό 75,23 από τα τρία αγωνίσματα Α3, Α4 και Α5. Δεύτερη ήταν η Καρολίνα Ατσαλάκη του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου με τον Spoekedammetje Nikos με ποσοστό 70,07% και τρίτη ήταν η Κορίνα Μειμάρη του ΙΟΜεσογείων με τον Hidde Fan E Coulissenhoeve με ποσοστό 66,20%.

Στον αγώνα Πρωταθλήματος Ιππικής Δεξιοτεχνίας και τις τρεις ημέρες πήραν μέρος με επιτυχία και οι δύο αθλητές του παραντρεσάζ από την Κρήτη, ο Μιχάλης Καλαράκης του ΙΟΒαρυμπόμπης με τον Tony και η Δήμητρα Ελένη Παντεχάκη της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης με την Miss Olympia.

Ακόμη χθες Κυριακή, τελευταία ημέρα των αγώνων βραβεύτηκαν όλα τα σωματεία που πρωταγωνίστησαν την περσινή χρονιά στα τρία αθλήματα, την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία και την ιππική αντοχή. Πρωταθλητής Όμιλος στην Υπερπήδηση Εμποδίων ήταν για το 2021 ο Ιππικός Όμιλος Βορείων Προαστίων, Πολυνίκης Όμιλος στην Ιππική Δεξιοτεχνία ο Αθλητικός Ιππικός Όμιλος Αττικής και Πολυνίκης Όμιλος στην Ιππική Αντοχή το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου.

Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports