Στην Τσεχία αναχωρεί το βράδυ της Τετάρτης η αποστολή της ΑΣΣ ΣΠΕΣ Στροβόλου όπου εκεί το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα δώσει τους δύο της αγώνες με την Ντούγκλα Πράγας, για τον γ΄γύρο του κυπέλλου Τσιάλεντς  στο χάντμπολ αντρών.

Η Ντούγκλα είναι για την κυπριακή ομάδα  μια … παλιά  γνώριμη, αφού την είχε αντιμετωπίσει ξανά πριν από μία δεκαετία (2005) στο θεσμό του κυπέλλου κυπελλούχων. Τότε, σε αντίθεση με φέτος  και οι δύο αγώνες είχαν  γίνει στην Κύπρο και η ΣΠΕΣ είχε καταφέρει να αποκλείσει τους Τσέχους! Συγκεκριμένα στον πρώτο αγώνα η κυπριακή ομάδα είχε νικήσει με 29-22 (19-12 ημίχρονο) αποτέλεσμα που της χάρισε την πρόκριση αφού στον επαναληπτικό είχε χάσει μόλις με 2 γκολ διαφορά (22-20)!

«Βέβαια από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα –μας εξηγεί ο αρχηγός της ΑΣΣ ΣΠΕΣ Μάριος Τσεριώτης. Είχαμε μια ομάδα πανίσχυρη, ενώ και οι Τσέχοι στον πρώτο αγώνα μας είχαν υποτιμήσει. Καταφέραμε μετά απο εντυπωσιακή εμφάνιση να πάρουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που μας χάρισε μια ιστορική πρόκριση. Δυστυχώς όμως αυτή τη φορά τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για μας. Πέραν από τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, θα ταξιδέψουμε στη Τσεχία και με σημαντικές απουσίες. Δεν θα έρθουν μαζί μας οι Μάριος Μηνά, Λούης Χρυσάνθου και Αντρέας Γεωργίου, ενώ δεν έχουμε την οικονομική  δυνατότητα να συμπεριλάβουμε στην αποστολή κάποιους νεαρούς όπως οι Νεόφυτος Παμπόρης και Τιμόθεος Μινασίδης, οι οποίοι θα μπορούσαν να μας δώσουν κάποιες επιλογές».

Η 16μελής αποστολή της ΣΠΕΣ θα ταξιδέψει στη Τσεχία μέσω Αθήνας. Θα δώσει τον πρώτο αγώνα το ερχόμενο Σάββατο ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει την επομένη, Κυριακή. Η Ντούγκλα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση καθώς στο τοπικό της πρωτάθλημα φιγουράρει αήττητη στην 1η θέση, ενώ φαίνεται ότι έχει βάλει ψηλούς στόχους και στην  Ευρώπη.

«Σε αντίθεση με την Ντούγκλα –εκτιμά ο Μάριος Τσεριώτης – εμείς δεν είμαστε και στο καλύτερο δυνατό αγωνιστικό επίπεδο καθώς έχουμε επηρεαστεί από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικής. Αν οι αγώνες με τους Τσέχουν γινόντουσαν πριν τη διακοπή, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για μας. Η Ντούγκλα είναι το φαβορί για την πρόκριση όμως εμείς πάμε εκεί με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δυστυχώς φανήκαμε άτυχοι και στην κλήρωση μιας και, αν και στο γκρουπ των δυνατών, πέσαμε με ένα πανίσχυρο αντίπαλο. Στόχος μας είναι να εκπροσωπήσουμε επάξια το κυπριακό χάντμπολ στην Ευρώπη και προς αυτό το σκοπό θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».