cyprus team water ski k17 1
cyprus team water ski k17 1

Η ομάδα των επίλεκτων Σκιέρ Κύπρου κάτω των 17 ετών, αναχώρησαν χθες Κυριακή 7/8/2016 για να συμμετάσχουν στους Διεθνείς Αγώνες Θαλασσίου Σκι Νέων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Recetto της Ιταλίας από 10-14 Αυγούστου 2016.

 

Πιο κάτω μας αυτοπαρουσιάζονται και μας λένε λίγα λόγια για τους εαυτούς τους και τους στόχους που έχουν θέσει. Εδώ, θα πρέπει να τονίσουμε εμφαντικά ότι, για 1η φορά η Κύπρος συμμετέχει με 6 αθλητές (θα ήταν 7 εάν υπολογίσουμε και τον αναπάντεχο τραυματισμό της Ρούλλας Παντελή). Η Ζωντάνια και η θέληση τους μιλούν από μόνα τους.

 

Χαρείτε τις δηλώσεις και τις εκπληκτικές φωτογραφίες από τα αγωνίσματα τα τους. Εμείς θα τους ευχηθούμε οι στόχοι τους να ευοδωθούν με την κρυφή ελπίδα να χαρούμε και κάποιο μετάλλιο!

 

Ακολουθούν δηλώσεις/φωτογραφίες των ίδιων των αθλητών-σκιέρ.

 

<Ονομάζομαι Ανδρέας Γαλίδης και γεννήθηκα στις 10/11/2000. Ζω στη Λευκωσία. Ασχολούμαι με το αγώνισμα του σλάλομ από 11 ετών. Το προσωπικό μου ρεκόρ είναι 4 μπάλες στα 12 μέτρα σχοινί με ταχύτητα σκάφους 58 χιλιόμετρα την ώρα. Προπονούμε 5 φορές την εβδομάδα 2 φορές τη μέρα. Οι στόχοι μου στους πανευρωπαϊκούς αγώνες στην Ιταλία είναι να σπάσω το προσωπικό μου ρεκόρ και να περάσω στον τελικό.

Ονομάζομαι Ιάνθη Αρμένη και γεννήθηκα στις 11/10/2000 (16 ετών). Ασχολούμαι με το θαλάσσιο σκι εδώ και 4 χρόνια. Κατοικώ στη Λεμεσό και προπονούμαι έξι μέρες την εβδομάδα στο φράγμα των Πολεμιδιών. Στους διεθνείς αγώνες νέων θαλασσίου σκι 2016,θα αγωνιστώ στις φιγούρες και στο σλάλομ. Στόχος μου στις φιγούρες είναι να πετύχω πάνω από 3000 βαθμούς και να περάσω στον τελικό. Στο σλάλομ έβαλα στόχο να σπάσω το προσωπικό μου ρεκόρ, το οποίο είναι 1 μπάλα στα 14 μέτρα σχοινί στα 55Χιλ.

Ονομάζομαι Παπακωνσταντίνου Γεώργιος 21/10/2002. Γεννήθηκα στη Λεμεσό και ασχολούμαι με το θαλάσσιο Σκι από 10 χρονών. Το προσωπικό μου ρεκόρ είναι 1,50 μπάλες στα 11.25 σχοινί//55χιλ., το οποίο είναι το Παγκύπριο ρεκόρ της Κύπρου κάτω των 14 ετών. Στόχος μου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων είναι να μπω στους τελικούς του Σλάλομ και γιατί όχι να διεκδικήσω ένα μετάλλιο.

Ονομάζομαι Φλωρεντία Λοιζίδου και γεννήθηκα την 02/08/2004 (12 ετών). Κατοικώ στην Λεμεσό. Ασχολούμαι με το αγώνισμα του σλάλομ από την ηλικία των 8 ετών και με τις Φιγούρες (tricks) από την ηλικία των 9 ετών. Το προσωπικό μου ρεκόρ στο Σλάλομ είναι 5 μπάλες στα 14μ/55χιλ και στις Φιγούρες 2560 βαθμοί. Κατέχω το Παγκύπριο ρεκόρ στις Φιγούρες για τις ηλικίες των 12,14 και 17 ετών. Προπονούμαι καθημερινά 2 φορές την ημέρα. Οι στόχοι μου για τους Πανευρωπαϊκούς Νέων μέχρι 17 ετών που θα γίνουν στο Recetto της Ιταλίας από 10-14 Αυγούστου 2016, είναι να καταρρίψω το προσωπικό μου ρεκόρ και να κάνω 3 μπάλες στα 13μ/55χιλ.

Ονομάζομαι Στέλλα Αναστάση και γεννήθηκα στις 24 Μαίου 2004 (12 ετών). Κατοικώ στην Λεμεσό με καταγωγή από την Αμμόχωστο. Ασχολούμαι με το αγώνισμα του Σλάλομ από την ηλικία των 9 ετών. Το προσωπικό μου ρεκόρ στο Σλάλομ σε επίσημο αγώνα είναι 4 μπάλες στα 16μ/55χιλ. Προπονούμαι καθημερινά 2 φορές την ημέρα. Οι στόχοι μου στους Πανευρωπαικούς Αγώνες Νέων μέχρι 17 ετών, που θα γίνουν στο Recetto της Ιταλίας από 10-14 Αυγούστου 2016, είναι να εκπροσωπήσω επάξια την πατρίδα μου την Κύπρο και να καταρρίψω το προσωπικό μου ρεκόρ. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με το διάβασμα και με την μουσική. Μου αρέσει επίσης πολύ ο Στίβος και συγκεκριμένα το αγώνισμα των 600Μ.

Ονομάζομαι Άρτεμις Κωνσταντίνου και γεννήθηκα την 19/1/2004 (12 ετών). Κατοικώ στην Λεμεσό. Ασχολούμαι με το αγώνισμα του σλάλομ από την ηλικία των 6 ετών. Το προσωπικό μου ρεκόρ στο Σλάλομ είναι 4 μπάλες στα 16μ/55χιλ. Προπονούμε καθημερινά 2 φορές την ημέρα. Οι στόχοι μου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων μέχρι 17 ετών, που θα γίνουν στο Recetto της Ιταλία από 10-14 Αυγούστου 2016, είναι να καταρρίψω το προσωπικό μου ρεκόρ και να κάνω 1 μπάλα στα 14μ/55χιλ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΟΥΛΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ: Η Ρούλλα γεννήθηκε στις 22/9/2003 στην Λάρνακα. Ξεκίνησε το θαλάσσιο σκι στην ηλικία 8 ετών. Είναι η κάτοχος των ακόλουθων Παγκυπρίων ρεκόρ στο σλάλομ: Κάτω των 10 χρονών 1 μπάλα στα 55 με 16μέτρα, Κάτω των 12 χρονών 5,5 μπάλες στα 55 με 14μέτρα,Κάτω των 14 χρονών 2 μπάλες στα 55 με 13μέτρα. Κατείχε την 1η θέση του επίσημου Ranking List Europe & Africa στην ηλικία κάτω των 10 και κάτω των 12 χρονών. Οι προπονήσεις της Ρούλλας είναι περιορισμένες γιατί προπονείται μόνο στην Ελλάδα από τους αδελφούς Χατζή στο Hatzis Waterski Paradise και αυτό γίνεται μόνο τα Σαββατοκύριακα και στις σχολικές αργίες καθώς επίσης και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Σε ηλικία 12 ετών κατέλαβε την 5η Θέση στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της κατηγορίας κάτω των 14 χρονών και φέτος στην ηλικία των 13 χρονών οι στόχοι της ήταν μία θέση στο βάθρο κάτι το οποίο θα μπορούσε να πετύχει αφού στις Προπονήσεις ήταν πάντα μέσα στους στόχους της. Δυστυχώς όμως σε ένα ατύχημα που είχε στην προπόνηση είχε αποτέλεσμα να σπάσει το άκρο πόδι της και αυτό θα την αφήσει εκτός στίβου για την φετινή σαιζόν>.

Αρχιτέκτονας αυτού του ισχυρού οικοδομήματος των νεαρών σκιέρ είναι ο Λευκορώσος προπονητής Μαξίμ Ντίκι . Ο ίδιος υπήρξε πρωταθλητής στις φιγούρες και στο σλαλομ για τις περιοχές Ευρώπη και Αφρική. Συνεχίζει επίσης να είναι ενεργός αθλητής, όπου πρόσφατα στους 13ους διεθνείς αγώνες θαλάσσιου σκι, οι οποίοι διεξήχθησαν στο φράγμα Πολεμιδιών πέτυχε την εξαιρετική επίδοση τρεις μπάλες στα 11 m σχοινί. Ο Μαξίμ έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο της Λευκορωσίας και συγκεκριμένα την γυμναστική ακαδημία . Έχει δηλαδή εκείνο όλο το πακέτο που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει αυτά που έχει πετύχει με τους νεαρούς αθλητές του θαλάσσιου σκι της κυπριακής ομοσπονδίας θαλάσσιου σκι. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και οι ευχές όλων μας είναι να πετύχουν οι αθλητές τους και όχι μόνο να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους αλλά και να μας φέρουν πίσω και κάποιο μετάλλιο!

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες ειδικά του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι κ. Ανδρέα Κόκκινου , αλλά και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΘΑΣκι έγινε εφικτό αυτό το πολύ σπουδαίο προπονητικό κέντρο στο φράγμα Πολεμιδιών. Νοείται δε ότι χωρίς την προσήλωση και τη βοήθεια όλων των γονιών των αθλητών τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι εφικτό και να μιλάμε για τόσο πανίσχυρη ομάδα σήμερα!

Φωτογραφία από την αναχώρηση των αθλητών-σκιέρ, όπου διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά: Στέλλα Αναστάση, Φλωρεντία Λοιζίδου, Άρτεμις Κωνσταντίνου, Ιάνθη Αρμένη, Αντρέας Γαλίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο προπονητής μας Μαξ Ντίκι.

Καλή επιτυχία παιδιά και είμαστε βέβαιοι ότι και πάλι θα μας εκπλήξετε και θα μας κάνετε υπερήφανους!

Φωτογραφικό υλικό μπορείτε επίσης να δείτε στο Facebook της ΚΟΘΑΣκι στο: https://www.facebook.com/CyprusWaterSki/


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube