Limassol Marathon New Course
Limassol Marathon New Course

Καταργείται η μικρή αλλά κουραστική επανάληψη και αναδεικνύονται νέες περιοχές δυτικά της πόλης, ενώ αναμένεται να σημειωθούν ακόμα καλύτερες επιδόσεις

Ακόμα καλύτερες επιδόσεις αναμένονται στο φετινό ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, καθώς η μικρή αλλά κουραστική επανάληψη της διαδρομής καταργείται, κάνοντάς την πιο ελκυστική για τους δρομείς. Επίσης έχει αφαιρεθεί ένα μικρό ανηφορικό κομμάτι στα ανατολικά της Λεμεσού, με αποτέλεσμα η διαδρομή να κινείται σχεδόν σε όλη της τη διάρκεια στο επίπεδο της θάλασσας. Ο 12ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ διεξάγεται 17-18 Μαρτίου.

Η νέα διαδρομή φτάνει δυτικά μέχρι το Φασούρι, αναδεικνύοντας νέες ομορφιές όπως το «Τούνελ με τα Κυπαρίσσια» στον Ασώματο. Ανατολικά η διαδρομή εκτείνεται μέχρι τον Άγιο Τύχωνα, περνώντας από το δρόμο που εφάπτεται του σπάνιας ομορφιάς και σημασίας αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Αμαθούντας.

Καλύτερες επιδόσεις
Φέτος αναμένονται ακόμα καλύτερες επιδόσεις λόγω της κατάργησης της μικρής επανάληψης στην περιοχή του τερματισμού, της αφαίρεσης ενός μικρού ανηφορικού κομματιού, αλλά και επειδή θα υπάρχουν σημεία ενθάρρυνσης και εμψύχωσης των δρομέων, με μουσική και άλλες δραστηριότητες. Ανά 2.5χλμ θα υπάρχουν σημεία τροφοδοσίας με νερό, χυμούς, φρούτα, ηλεκτρολύτες ή ό,τι άλλο αφήσει προηγουμένως ένας δρομέας στους διοργανωτές, ζητώντας τους να του το παρέχουν σε συγκεκριμένο σημείο.

Διεθνής πιστοποίηση
Η διαδρομή των 42.195 μέτρων μετρήθηκε πρόσφατα επισήμως από απεσταλμένους της Διεθνής Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS). Μετά την εκκίνηση και την έξοδο από την Επίχωση οι δρομείς κινούνται δυτικά προς το Λιμάνι, τον κυκλικό κόμβο του Lady’s Mile και το Φασούρι, πριν πάρουν πορεία ανατολικά, κατά μήκους του παραλιακού μέχρι το Elias Beach Hotel. Εκεί γυρνούν και μπαίνουν στα τελευταία 12χλμ της διαδρομής προς τον Μόλο.

Την Κυριακή, 18 Μαρτίου η εκκίνηση τόσο στο Μαραθώνιο όσο και στον Ημιμαραθώνιο θα δοθεί στις 7:30πμ, ώστε οι δρομείς να μην υποστούν τις υψηλότερες θερμοκρασίες του μεσημεριού.

Πέρσι σημειώθηκαν νέα ρεκόρ διαδρομής στον Ημιμαραθώνιο, ενώ λιγότερο από δύο λεπτά έξω από το ρεκόρ διαδρομής κινήθηκαν οι νικητές στο Μαραθώνιο, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, όπου οι επιδόσεις είναι 2:13:29 και 2:38:56, αντίστοιχα. Άλλωστε η επίπεδη διαδρομή πλάι στη θάλασσα και οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες προσφέρονται για νέα ρεκόρ.

Προκειμένου να βοηθηθούν οι δρομείς να πετύχουν ατομικές επιδόσεις, στον αγώνα μπαίνει φέτος μια ομάδα 15 «λαγών» (pacers), οι οποίοι θα τρέξουν σε διαφορετικά χρονικά περιθώρια κάθε ένας, ώστε ακολουθώντας τους κάποιος να πετύχει τον χρόνο που θέλει. Για παράδειγμα, ένας «λαγός» θα τρέχει για να τερματίσει στις 3 ώρες, άλλος στις 3:30 και άλλος στις 4. Οι «λαγοί» θα συμβουλεύουν και θα ενθαρρύνουν τους δρομείς στη διάρκεια της διαδρομής.

Φέτος ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ αποτελεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, ενώ παραμένει ο μοναδικός μαραθώνιος στην Κύπρο που διεξάγεται με τους κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού (IAAF), καθώς είναι το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου της ΚΟΕΑΣ.

Ζήστε μια διαδραστική εμπειρία κατεβάζοντας τη νέα εφαρμογή της διοργάνωσης για κινητά, από το Google Play και από το https://live.sporthive.com/event/3829 για συσκευές με λογισμικό iOS.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.limassolmarathon.com.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube