DSC00731
DSC00731

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε τους πίνακες αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου, που είναι οι πρώτοι για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 
Δεν περιλαμβάνουν υπολογισμό αποτελεσμάτων από κάποια διοργάνωση, καθώς το Τοπικό Κύπελλο, που ήταν η εναρκτήρια της σεζόν 2017-2018, έγινε αρχές Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνουν όμως, αλλαγές σε κάποια κομμάτια. Άλλες με μικρή, άλλες με μεγαλύτερη σημασία, πάντως αλλαγές, που έφεραν και μεταβολές σε πρώτες θέσεις στις κατηγορίες των ανδρών και των γυναικών. Η βασική είναι ότι οι αλλοδαποί αθλητές, που αγωνίζονται στα ελληνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα, δεν εντάσσονται πλέον κανονικά στους πίνακες, απλά εμφανίζονται σε μία ξεχωριστή δική τους κατάταξη ώστε να βοηθηθεί ο υπολογισμός των βαθμών στους πλήρως ενταγμένους αθλητές του ranking list. Με την έξοδο ξένων αθλητών λοιπόν, βρέθηκαν Έλληνες αθλητές σε ψηλότερες θέσεις στις πρώτες 10άδες της μεγάλης κατηγορίας.
Το νέο μέτρο για τους αλλοδαπούς αναφέρεται στον κανονισμό εσωτερικών διοργανώσεων της ομοσπονδίας και ψηφίστηκε από τα σωματεία. Στο άρθρο 25 για τον πίνακα αξιολόγησης αθλητών-ριών και την παράγραφο 7 αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι αλλοδαποί αθλητές–τριες, που αγωνίζονται στη χώρα μας μεταγραφόμενοι από άλλη χώρα, αμέσως μετά την έκδοση του δελτίου τους, εντάσσονται στο Ελληνικό R.L. σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξή τους ή αν δεν υπάρχει τοποθετούνται με αιτιολογημένη απόφαση της Τ.Ε.. Τοποθετούνται στο ελληνικό R.L. στη θέση, που αντιστοιχεί στους βαθμούς που έχουν λάβει από τον υπολογισμό της Τ.Ε., χωρίς να λαμβάνουν αύξοντα αριθμό. Η αξιολόγησή τους και η βαθμολογία τους χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον υπολογισμό των βαθμών (κερδισμένων- χαμένων) των πλήρως ενταγμένων αθλητών και αθλητριών του ελληνικού R.L. Αυτοί οι «προσωρινά ενταγμένοι» αθλητές-τριες διαγράφονται από το ελληνικό R.L. μόλις λήξει το δελτίο τους».
Έτσι στην κορυφή των ανδρών δεν είναι πια ο Σέρβος Μάρκο Γέφτοβιτς, αλλά ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Μάλιστα, για πρώτη φορά στα χρονικά εμφανίζεται νεαρός αθλητής να κατέχει την 1η θέση σε τρεις κατηγορίες (νέους, Νέους άνδρες και άνδρες). Στην κορυφή των γυναικών ανέβηκε η Χριστίνα Φίλη αντί της Γαλλίδας Οντρέ Ματενέ και φυσικά δεν είναι πια στην 5άδα η Γαλλίδα Λιου Τζούντιθ και η Σέρβα Μόνικα Μόλναρ. Ο Γέφτοβιτς θ’ αγωνιστεί και φέτος στην ελληνική Α1 με το Πέρα Αθηνών. Στην ξεχωριστή κατάταξη για τους ξένους, που έχει μπει δεξιά από τον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης (έχει αναρτηθεί στο λινκ http://httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=9), ο διεθνής Σέρβος είναι 1ος και τον ακολουθούν ο Σουηδός Σιμόν Άρβιντσον του Ολυμπιακού και ο Πορτογάλος Ένιο Μέντες του Α.Ο Ταταύλα. Αντίστοιχα στις γυναίκες την πρώτη τριάδα του ειδικού πίνακα βρίσκονται η Σλοβένα Άλεξ Γκάλιτς του Ολυμπιακού, η Ρουμάνα Άνα Μαρία Ιστράτε από τις Σάρισες Φλώρινας και η επίσης Ρουμάνα Τεοντόρα Κλάρα του Δ.Α.Ο. Ταύρου. Εξάλλου, αποτελεί σημαντική αλλαγή ότι δεν είναι πλέον στο R.L. ο επί χρόνια κυρίαρχος της κατηγορίας ανδρών Κώστας Παπαγεωργίου, διότι φέτος επέλεξε να παίξει στη γαλλική λίγκα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει και για τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη (που ήταν στην 5άδα των Ελπίδων) επειδή αυτή τη χρονιά αγωνίζεται στη 2η κατηγορία της Γερμανίας.
Η αλλαγή με τους ξένους αποτέλεσε πρόταση του υπεύθυνου του πίνακα αξιολόγησης Γιώργου Παπαγεωργίου. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε κι άλλες προτάσεις, οι οποίες έγιναν δεκτές από την Τεχνική Επιτροπή. Στην ανάρτησή της για το R.L. του Σεπτεμβρίου 2017 η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σημειώνει ότι «εφαρμόστηκαν δύο  νέες παράμετροι στον υπολογισμό των βαθμών, για τη βελτίωση του πίνακα. Προστέθηκαν, εφ’ άπαξ,  200 βαθμοί σε όλους  τους αξιολογούμενους αθλητές και αθλήτριες ώστε να μην εμφανίζεται κανείς με αρνητική βαθμολογία. Εφαρμόστηκε υπολογισμός στρογγυλοποίησης της βαθμολογίας, για να μην εμφανίζεται μεγάλος αριθμός δεκαδικών». 
Για το πρώτο σημείο διευκρινίζεται ότι κι ένας καινούργιος στον πίνακα αθλητής θα εισαχθεί με 200 και όχι 0 βαθμούς. Αλλάζουν επίσης οι συντελεστές βαρύτητας. Από 11 διαφορετικούς, που υπήρχαν για όλες τις διοργανώσεις, μειώνονται σε 4.
Οι πρώτες 5άδες στους πίνακες του Σεπτεμβρίου (με τις θέσεις των αθλητών/τριών στην αμέσως προηγούμενη έκδοση, τον Ιούνιο) είναι οι ακόλουθες:
ΑΝΔΡΕΣ:
1. (3.) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. (4.) Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. (6.) Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
4. (7.) Γιάννης Βλοτινός (Αρίων Μυτιλήνης)
5. (8.) Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
1. (2.) Χριστίνα Φίλη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
2. (4.) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
3. (7.) Γεωργία Ζαβιτσάνου (Σάρισες Φλώρινας)
4. (9.) Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5. (10.) Φιλαρέτη Εξάρχου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:
1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. («) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
4. («) Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
5. (6.) Δημήτρης Κορδούτης (Α.Ο. Ελληνικού)
ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 
1. («) Κωνσταντίνα Παρίδη (Φοίνικας Πειραιά)
2. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)
3. («) Θάλεια Κορδούτη (Σάρισες Φλώρινας)
4. («)  Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5. («) Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Ταταύλα)
ΝΕΟΙ:
1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. («) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. («) Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
4. («) Δημήτρης Κορδούτης (Α.Ο. Ελληνικού)
5. («) Νίκος Βλαχάκης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
1. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)
2. («) Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. («) Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Ταταύλα)
4. («) Ελένη Σοφρά (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
5. («) Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
ΠΑΙΔΕΣ:
1. («) Γιάννης Δαμιανής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)
2. («) Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Σ. Αετοί Πόλης)
3. («) Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)
4. («) Γεράσιμος Πετρής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)
5. («) Αλκιβιάδης Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. («) Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
2. («) Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
3. («) Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
4. («) Αθηνά Λιβιεράτου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
5. («) Θεοδώρα Βασιλειάδου (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. («) Αλέξανδρος Μαδέσης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
2. («) Κίμωνας Μήτκας (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)  
3. («) Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)
4. («) Γιώργος Κατσαπρακάκης (Παράδεισος Αμαρουσίου)
5. («) Ιωσήφ Ελσάμι (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. («) Δήμητρα Πετσίβα (Α.Ο.Ε.Α. Αθηνά Νέου Φαλήρου)
2. («) Νεφέλη Καφάτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. («) Φωτεινή Τράκα (Ηράκλειο 2001)
4. («) Ευγενία Καραθανάση  (Ηράκλειο 2001)
5. («) Χριστίνα-Δανιέλα Ντεγιρμεντζίογλου (Αετοί Πόλης)
 
                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube