Ακυρώνεται η Χειμερινή Πανεπιστημιάδα της Λουκέρνης 2021

Η φετινή Χειμερινή Πανεπιστημιούπολη στη Λουκέρνη ακυρώθηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της λόγω της εμφάνισης μιας νέας παραλλαγής του COVID-19.

Μετά τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της FISU και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Χειμερινών Πανεπιστημίων της Λουκέρνης 2021, η FISU και η Λουκέρνη 2021 ανακοίνωσαν με βαθιά λύπη ότι η Χειμερινή Πανεπιστημιάδα της Λουκέρνης 2021 που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου ακυρώνεται. Περιορισμοί στις διεθνείς αφίξεις που έχουν ανακοινωθεί από τις ελβετικές αρχές σε σχέση με ορισμένες χώρες όπου έχει εντοπιστεί η παραλλαγή Omicron του COVID-19. Πολλοί ακόμη περιορισμοί αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Παρόμοιοι περιορισμοί ανακοινώνονται και από άλλες εθνικές αρχές και η πρώτη περίπτωση που αφορά την παραλλαγή Omicron έχει ήδη εντοπιστεί στην Ελβετία.
 
«Εν όψει των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελβετία και σε όλο τον κόσμο, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να ακυρώσουμε τη Χειμερινή Πανεπιστημιακή Γιορτή της Λουκέρνης 2021. Αυτή η απόφαση πάρθηκε με πολύ βαριά καρδιά. Τόσοι πολλοί από τους συναδέλφους μου Ελβετούς αθλητικούς συναδέλφους είχαν ήδη δώσει τόσα πολλά, για τόσο καιρό σε αυτό το γεγονός. Αλλά οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σημαίνουν ότι η διοργάνωση της εκδήλωσης έχει πλέον καταστεί αδύνατη», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της FISU, Leonz Eder.
 
«Εκ μέρους της FISU, θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη και την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στην οργανωτική επιτροπή της Λουκέρνης 2021 και σε όλους τους εταίρους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να προσφέρουν μια μαγική Αλπική στιγμή. Η FISU εκφράζει επίσης βαθιά θλίψη για τις αντιπροσωπείες των Εθνικών Πανεπιστημιακών Αθλητικών Ομοσπονδιών από όλο τον κόσμο που ανυπομονούσαν για τη Λουκέρνη 2021».
 
Εκτεταμένα πρωτόκολλα COVID-19 είχαν ήδη τεθεί σε εφαρμογή για τη Λουκέρνη 2021, λαμβάνοντας υπόψη την υγεία και την ευημερία όλων των συμμετεχόντων. Η παραλλαγή του ιού Omicron που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, έχει περιγραφεί ως παραλλαγή ανησυχίας από τον ΠΟΥ. Προκειμένου να αποτραπεί ο πολλαπλασιασμός της νέας παραλλαγής στην Ελβετία ή/και να την καταστείλει, η Ελβετική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων μέτρων, έχει θεσπίσει περιορισμούς εισερχόμενων ταξιδιών για ένα ευρύ φάσμα χωρών, οι οποίες έχουν τεθεί σε λίστα καραντίνας. Τα μέτρα αυτά έχουν ήδη εφαρμοστεί στις περιπτώσεις αντιπροσωπειών που έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στη Χειμερινή Πανεπιστημιακή Γιορτή. Ορισμένες αντιπροσωπείες θα έπρεπε να περάσουν σε καραντίνα 10 ημερών, η οποία δεν θα ολοκληρωνόταν πριν από την έναρξη της Χειμερινής Πανεπιστημιακής Πανεπιστημιούπολης της Λουκέρνης 2021.
 
Οι εισερχόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα επηρέαζαν επίσης το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται για πολλές πτυχές του γεγονότος, όπως ο Χρόνος και η Βαθμολογία ή η Τηλεοπτική Παραγωγή. Εν τω μεταξύ, άλλες χώρες αναμένεται επίσης να εφαρμόσουν περιορισμούς για ταξιδιώτες που φτάνουν από την Ελβετία τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.
 
«Είμαστε συντετριμμένοι και πολύ λυπόμαστε που δεν θα μπορέσουμε να υποδεχτούμε αθλητές από όλο τον κόσμο που προετοιμάζονται εντατικά για τους αγώνες τους», λέει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Guido Graf.
 
Η Λουκέρνη 2021 είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές του 2021, αλλά αναβλήθηκε λόγω ανησυχιών για τον COVID-19. Με την επόμενη χειμερινή έκδοση των Παγκοσμίων Πανεπιστημιακών Αγώνων της FISU που έχει προγραμματιστεί για το Lake Placid το 2023, δεν είναι δυνατή περαιτέρω αναβολή.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube