Αισιοδοξία ότι θα γίνει κανονικά τον Σεπτέμβριο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών
european championships donic table

Καθώς έχει βγάλει τις ημερομηνίες για το εξ αναβολής Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πιστεύει ότι θα εξυπηρετηθούν τα σχέδιά της και με την αντίστοιχη φετινή διοργάνωση για τους άνδρες και τις γυναίκες. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων 2020 παραμένει κανονικά στο καλεντάρι για το διάστημα από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, στη Βαρσοβία και η ETTU συνεργάζεται στενά με την Πολωνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (PZTS) ώστε να παραδώσουν το κορυφαίο event στον καθορισμένο χρόνο με όλα τα μέτρα προστασίας φυσικά για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ρεπορτάζ αναφέρει ότι, έχοντας παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την μεταβαλλόμενη κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι ETTU και PZTS αισιοδοξούν ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια του αθλήματος μπορεί να συναντηθεί στη Βαρσοβία και να διαγωνιστεί για τους πέντε τίτλους, σε απλό αλλά και διπλό. «Με την υποστήριξη συνεργατών και βασικών εμπλεκομένων, όπως είναι η παγκόσμια ομοσπονδία (ITTF), οι χορηγοί, το Πολωνικό Υπουργείο Αθλητισμού και η πόλη της Βαρσοβίας, γίνονται όλες οι απαιτούμενες κινήσεις για την εφαρμογή ενός πρωτοκόλλου υγείας και ασφάλειας Covid-19 προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές και πετυχημένο Πρωτάθλημα».

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί και δηλώσεις των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος και της πολωνικής ομοσπονδίας. «Πριν από μερικές εβδομάδες διστάζαμε για την πιθανότητα να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2020, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Τώρα, αισθάνομαι ενθουσιασμένος, που μπορώ να δηλώσω με σιγουριά ότι χάρη στις ασταμάτητες προσπάθειες των Πολωνών φίλων μας, το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί. Φυσικά οι συνθήκες διεξαγωγής θα είναι διαφορετικές από τις συνηθισμένες, καθώς πρέπει να ληφθούν όλες οι οδηγίες για την υγεία και την προστασία από τον COVID-19. Επίσης, ελπίζουμε σίγουρα ότι όλοι οι παίκτες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, θα μπορούν να προετοιμαστούν σωστά και να έρθουν ν’ αγωνιστούν στη Βαρσοβία, μετά από μία πολύ μακρά περίοδο ανεπιθύμητης «ξεκούρασης»», ανέφερε ο πρόεδρος της ETTU Ρόναλντ Κράμερ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της PZTS Ντάριους Σουμάχερ, είπε: «Η Πολωνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έχει την τιμή να οργανώσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Η τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση είναι απαιτητική για όλους μας τους τελευταίους μήνες. Γνωρίζουμε τους κανονισμούς των χωρών λόγω της πανδημίας. Ως διοργανωτές αυτής της ιστορικής και λαμπρής αθλητικής εκδήλωσης μπορούμε να εγγυηθούμε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας. Η πολωνική ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Αθλητισμού της Δημοκρατίας της Πολωνίας που υποστηρίζει τις προσπάθειές μας να οργανώσουμε το μεγάλο event, όπως είχε οριστεί για το διάστημα 15 με 20 Σεπτεμβρίου. Παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά τους τελευταίους τρεις μήνες και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε όλους στη Βαρσοβία. Συνεργαζόμαστε με τους συναδέλφους της ETTU για την οριστικοποίηση του ενημερωτικού δελτίου (prospectus) τις επόμενες δύο εβδομάδες. ολοκληρώνοντας επίσης τον ιστότοπο της εκδήλωσης – www.ettc2020.com. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την ευρωπαϊκή οικογένεια του πινγκ πονγκ στη Βαρσοβία».

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ετοιμάζεται φυσικά για την κορυφαία διοργάνωση σαν να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος αναβολής από τον κορωνοϊό, ενώ θυμίζουμε ότι για τον Σεπτέμβριο (1-11) έχει προγραμματιστεί πια και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Ζάγκρεμπ, όπου επίσης δήλωσε συμμετοχή.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube