Cyprus Talent Fencing 2015 02
Cyprus Talent Fencing 2015 02

Με το κλείσιμο της φετινής αγωνιστικής περιόδου και μία ανάσα πρίν την νέα, η ΚΟΞ προχώρησε σε απολογισμό και οργανώθηκε για την έναρξη της επόμενης που φέρνει και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Με την ολοκλήρωση και του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών στην Ουγγαρία, έχουν τελειώσει προς το παρόν όλες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των διεθνών αθλητών μας. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε σε 14 αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς και σε όλα τα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ο έφηβος Ταλιώτης Αλέξανδρος βρίσκεται στην 75η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 41 βαθμούς, ο Τοφαλίδης Αλέξανδρος βρίσκεται στη 84η θέση με 17 βαθμούς και η Μαυρικίου Ειρήνη στη 204η θέση με 5 βαθμούς. Αξιοσημείωτη είναι και η πορεία του 13χρονου Εμμανουηλίδη Αλέξανδρου που σε διεθνείς αγώνες Κ14 ετών έχει φέρει υψηλές επιδόσεις.

Η ομοσπονδία με την συνεργασία των σωματείων της διοργάνωσε με επιτυχία 3 αγώνες Πρωταθλήματος σε 3 διαφορετικές επαρχίες, Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε επίσης και το Ευρωπαϊκό «Κύπελλο Ταλέντων» με την οργανωτική σφραγίδα του Σωματείου Ξιφασκίας Λεμεσού, το οποίο συγκέντρωσε πέραν των 90 ξένων συμμετοχών από 7 χώρες, με την κατάκτηση του Κυπέλλου στην κατηγορία αγοριών Κ14 και 4 συνολικά μεταλλίων στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Σε οργανωτικό επίπεδο, η ΚΟΞ έχει ολοκληρώσει την εσωτερική της αναδιάρθρωση, αφού πλέον λειτουργεί με ένα σύγχρονο καταστατικό το οποίο υιοθετεί τον κώδικα χρηστής διακυβέρνησης του ΚΟΑ. Εντός του 2020 θα επέλθει και η αλλαγή του Δ.Σ. καθότι προβλέπονται εκλογές για την ανάδειξη νέου.

Σημαντική είναι επίσης και παρατηρούμενη εξάπλωση και ανάπτυξη του αθλήματος. Πλέον δραστηριοποιούνται σωματεία Ξιφασκίας σε όλες τις επαρχίες πλην της Πάφου, ενώ οι αθλητές, με βάση τα επίσημα φύλλα αγώνων έχουν αυξηθεί κατά 30% από την περσινή χρονιά!


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube