Αγώνας Ποδηλασίας Δρόμου Σκαρίνου – Λεύκαρα –  Βαβατσινιά
Αγώνας Ποδηλασίας Δρόμου

Αγώνας Ποδηλασίας Δρόμου Σκαρίνου – Λεύκαρα –  Βαβατσινιά 9 Μαΐου 2021, στις 09.30πμ

Η Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στους δρόμους!!!

 Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φίλων οδηγών, που κινούνται στο οδικό δίκτυο τις ημέρες διεξαγωγής ποδηλατικών αγώνων, θέλουμε να κάνουμε γνωστό το σωστό τρόπο αντίδρασης, στα σημεία που τα οχήματα συναντούν τους αθλητές ποδηλάτες, τα οχήματα συνοδείας του αγώνα και τους προπορευόμενους μοτοσικλετιστές- Moto Marshalls.

1. Οι αγώνες γίνονται με την άδεια και την ενεργή συμμετοχή της Αστυνομίας.

2. Παρέχουμε πάντα προτεραιότητα στους αθλητές και στα οχήματα συνοδείας.

3. Μπροστά από τους αθλητές προπορεύονται μοτοσικλετιστές με κίτρινα γιλέκα. Θα σας υποδείξουν να μειώσετε ταχύτητα και σε πολλές περιπτώσεις να ακινητοποιήσετε το όχημά σας για μερικά λεπτά στην άκρη του δρόμου ή εκτός αυτού όπου κριθεί αναγκαίο. Το ίδιο θα γίνει και εάν πλησιάζετε την «ουρά» του αγώνα. Απαγορεύεται, σε κάθε περίπτωση, η προσπέραση.

4. Ποτέ δεν κινούμαστε παράλληλα ή μέσα σε γκρουπ αθλητών. Αν για κάποιο λόγο, ενώ κινήστε με το όχημά σας, βρεθείτε ξαφνικά περικυκλωμένοι από ποδηλάτες, μειώστε ταχύτητα με προσοχή και κινηθείτε αριστερά στην άκρη του δρόμου, όπου ακινητοποιήστε το όχημα σας για λίγα λεπτά.

5. Οι παράδρομοι και οι διασταυρώσεις των οδών παραμένουν κλειστές για λίγα λεπτά κάθε φορά που περνάνε οι αγωνιζόμενοι και τα οχήματα συνοδείας.

6. Ποτέ δεν προσπερνάμε προπορευόμενους ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές και οχήματα συνοδείας του αγώνα, ακόμα και αν είναι ολιγομελή.

7. Μεγάλη προσοχή ενώ κινήστε σε ανηφορικά τμήματα του οδικού δικτύου, καθότι μπορεί να συναντήσετε ποδηλάτες σε κάθοδο. Οι ταχύτητες που αναπτύσσουν τα ποδήλατα στους συγκεκριμένους αγώνες είναι πολύ υψηλές.

8. Η υπομονή είναι αρετή. Μια μικρή αναμονή στην άκρη του δρόμου είναι αρκετή να δείξει το σεβασμό μας στους αθλητές ποδηλάτες.

9. Η αναμονή είναι ολιγόλεπτη, αλλά η συνεισφορά σας στην ασφάλεια του αγώνα τεράστια. Έχετε λοιπόν στο μυαλό σας πως εσείς-εμείς, όλοι μας, είμαστε υπεύθυνοι για τις επιτυχίες μας. Γίνετε εσείς η επιτυχία και η ασφάλεια του αγώνα.

(Δανεισμένο από την Ποδηλατική Ομάδα «ΡΟΔΗΛΙΟΣ», την οποία ευχαριστούμε θερμά)


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube