• Το αγώνισμα που καθιερώθηκε πέρσι στους Αγώνες Ευρώπης στο Μπακού, υιοθετήθηκε από την ESC για να διεξάγεται και στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής

 Το αγώνισμα που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά πέρσι στους Α’ Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού (μικτός αγώνας), όπου η ΣΚΟΚ με τους Γιώργο Αχιλλέως και Άντρη Ελευθερίου εξασφάλισε το μοναδικό της μετάλλιο στο σκητ (αργυρό), υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Σκοποβολής και από φέτος θα περιλαμβάνεται στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες. Η κάθε χώρα συμμετέχει στο κάθε αγώνισμα με ένα ζεύγος αθλητών (άνδρα και γυναίκα) που αγωνίζονται σε σύνολο 75 δίσκων ο καθένας και στη συνέχεια διεξάγονται οι τελικοί. Σήμερα στο διεθνές σκοπευτήριο του Λονάτο θα διεξαχθεί ο αγώνας του μικτού τραπ και για πρώτο κυπριακό «ζεύγος» που θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στο αγώνισμα, έχουν επιλεγεί από τη ΣΚΟΚ οι διεθνείς μας Άδωνης Μυλωνάς και Γεωργία Κωνσταντινίδου. Ευχή όλων εδώ στο Λονάτο, είναι η «παρθενική» προσπάθεια των αθλητών μας να ανταμειφθεί επί των βατήρων.

Το τραπ γυναικών

Η νεαρή μητέρα Σουζάνα Στεφεσέκοβα από τη Σλοβακία ήταν τελικά η «χρυσή» νικήτρια στο τραπ γυναικών που ολοκληρώθηκε προχθές Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουζάνα βρίσκεται στο Λονάτο μαζί με το νεογέννητο της. Η Σλοβάκα πρωταθλήτρια πέρασε επικεφαλής στον ημιτελικό με 74/75, ενώ ήταν αλάνθαστη (15/15) τόσο στον ημιτελικό όσο και στον μεγάλο τελικό. Το αργυρό μετάλλιο εξασφάλισε η Ιταλίδα Σιλβάνα Στάγκο και το χάλκινο η Φατίμα Γκάλβεθ από την Ισπανία. Η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου, πολύ πίσω από τον καλό εαυτό της (58/75) περιορίστηκε στην 33η θέση ανάμεσα σε 38 αθλήτριες. Με την ολοκλήρωση της τελευταίας της πούλας, η πρωταθλήτριά μας έφυγε με ασθενοφόρο για το Νοσοκομείο της πόλης, με πόνους στη μέση, γεγονός που την κράτησε για τέσσερις περίπου ώρες στο Νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ οι άνδρες και οι έφηβοι αθλητές μας στο τραπ, μια στροφή πριν το τέλος (100 δίσκοι) συγκέντρωσαν τα ακόλουθα αποτελέσματα. Στους έφηβους όπου προηγείται ο Βούλγαρος Μαρίν Κιρίλοβ με 97/100, ο Πέτρος Αναστασίου πέτυχε 85/100, ο Μιχάλης Ηλία 81/100 και ο Ευτύχιος Σωτηρίου 74/100. Στους άνδρες, όπου το προβάδισμα έχει ο Τσέχος Γίρι Λίπτακ με 99/100, ο Παύλος Κουτσόφτας συγκεντρώνει 92/100, ο Γιάννης Αηλιώτης 90/100 και ο Άδωνης Μυλωνάς 89/100.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

 

  • Οι πρωταθλητές μας στο τραπ Γεωργία Κωνσταντινίδου και Άδωνης Μυλωνάς θα εκπροσωπήσουν τη ΣΚΟΚ στην πρώτη συμμετοχή της στο αγώνισμα «μικτό τραπ»