despina pilavaki korea 2017
despina pilavaki korea 2017

Την Τρίτη 27/6, η Δέσποινα Πηλαβάκη στα -53 κιλά κατέκτησε την ένατη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβόντο στην Κορέα.

Στο πρώτο γύρο επικράτησε επί της πρωταθλήτριας από την Αϊτή, JEAN Nahome Y, με σκορ 5-3. Στον επόμενο γύρο αντιμετώπισε την Κουβανέζα πρωταθλήτρια  NUNEZ Yamicel και μετά από ένα πολύ δύσκολο αγώνα ισόπαλο στο τέλος του τρίτου ημίχρονου  1-1, πηρε την νίκη η Δέσποινα με Golden Point στον τέταρτο ημίχρονο και έλειξε 3-1. Οι δυο αθλήτριες είχαν συναντηθεί ξανά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  το 2015 όπου η NUNEZ είχε επικρατήσει. Στον επόμενο γύρο αγωνίστηκε με τη Κινέζα πρωταθλήτρια WEI Xiaojing και δυστυχώς δεν κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο.

Την Κυριακή 25/6, δεύτερη μέρα των αγώνων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αγωνίστηκε ο αθλητής μας Γεώργιος Κακούρης και κατετάγη 17ος στα -74 κιλά, αφού αντιμετώπισε  τον πρωταθλητή Αυστρίας REIMEIR Benjamin και πήρε την νίκη με  σκορ 23 – 15 και πέρασε στον επόμενο γύρο. Στην συνέχεια ηττήθηκε από  τον Αιγύπτιο EISSA Seif που είναι το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης. Μια πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Άντρεα Πολυκάρπου στα -49 κιλά, η οποία αγωνίστηκε με την πρωταθλήτρια από την Δομινικανή Δημοκρατία MARTE Candelaria. Προηγήθηκε με 2-0 σε όλο το πρώτο ημίχρονο άλλα στο τέλος δεν τα κατάφερε, μια πόλη καλή προσπάθεια για την Άντρεα που πρώτη φόρα συμμετέχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών!

Την Δευτέρα 26/6 αγωνίστηκε ο αθλητής μας Χρίστος Πηλαβάκης στα -68 κιλά, με τον πανύψηλο Νορβηγό πρωταθλητή ASP Victor και δεν τα κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο.

Σήμερα Τετάρτη 27/6 αγωνίστηκε η νεαρή αθλήτρια μας Σουζάννα Τομάζου στα -73 κιλά  και κατέκτησε την 17η θέση στην πρώτη συμμετοχή της με την εθνική Κύπρου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Επικράτησε στον 1ο γύρο της πρωταθλήτριας από το Τατζικιστάν MOKHRU Khalimova με σκορ 6 -2. Στον επόμενο γύρο αντιμετώπισε το νούμερο 1 της κατηγορία Μεξικανή ESPINOZA Maria,    που έχει στο ενεργητικό της τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες με ισάριθμα Ολυμπιακά μετάλλια. Η Σουζάννα έκανε μια πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο αφού η αντίπαλος της υπερτερούσε κατά πολύ.

Αύριο 29/6 θα αγωνιστούν ο αθλητής μας Ιωάννης Πηλαβάκης στα -63 κιλά και η νεαρή αθλήτρια μας Άννα Μαρία Αντωνίου στα -57 κιλά.