cyprus olympic committee
cyprus olympic committee

“Οι Ολυμπιακές Αξίες ως εκπαιδευτικό σύστημα για καλύτερη ποιότητα ζωής”

 

Πραγματοποιείται την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, το 7ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin”. Το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνεται από την Επιτροπή “Pierre de Coubertin” της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, είναι «Οι Ολυμπιακές Αξίες ως εκπαιδευτικό σύστημα για καλύτερη ποιότητα ζωής».

 

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 120 περίπου μαθητές από τέσσερα Λύκεια της Κύπρου, που είναι το Παγκύπριο Γυμνάσιο (Λευκωσία), το Λύκειο Παραλιμνίου (Αμμόχωστος), η Τεχνική Σχολή Λάρνακας και το Λύκειο Πολεμιδιών (Λεμεσός), ενώ ξεχωριστή είναι η παρουσία του Λυκείου Κάτω Τιθορέας (Φθιώτιδας) από την Ελλάδα. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί με την τελετή έναρξης και τον Ολυμπιακό Ύμνο και στη συνέχεια οι μαθητές των πέντε Λυκείων θα παρουσιάσουν τη δική τους προσέγγιση στο θέμα που τους δόθηκε, έχοντας ελεύθερη την επιλογή για τον τρόπο παρουσίασης. Των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση και το συνέδριο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 13.00 το μεσημέρι.

 

Στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin” θα παραστεί ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος θα χαιρετήσει και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του, όπως επίσης και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης.

 

Οι μαθητές από την Ελλάδα, θα βρίσκονται στην Κύπρο την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα παραμονής τους πέραν της συμμετοχής στο Μαθητικό Συνέδριο, περιλαμβάνει επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας καθώς και ξενάγηση στη Λευκωσία σε χώρους συνδεδεμένους με την ιστορία και την εκπαίδευση της Κύπρου.  

 

 

Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube