Τοξοβολία – Αγώνες ΟΑΚΑ 24-25 Απριλίου
archery file

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας μέσα στα πλαίσια των ανθρωπιστικών της εκδηλώσεων ενώνει την φωνή της στις προσπάθειες που καταβάλει ο Σύνδεσμος Ασθενών ήπατος και Φίλων Κύπρου ‘ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’ για την αναγνώριση από την πολιτεία της μη ‘ορατής αναπηρίας’ και διοργανώνει για τον σκοπό αυτό αγώνα τοξοβολίας στις 10 Απριλίου.

Μη ορατή αναπηρία ονομάζεται το είδος της αναπηρίας που δεν είναι άμεσα εμφανής σε τρίτους.

Οι μη ορατές αναπηρίες δεν έχουν εμφανή φυσικά σημάδια και περιλαμβάνουν ανάμεσα άλλων, τις χρόνιες ηπατοπάθειες, καρκίνους στο ήπαρ και τους μεταμοσχευμένους ασθενείς επηρεάζοντας έτσι την καθημερινότητα τους. Οι αναπηρίες αυτές επηρεάζουν το ποσοστό λειτουργικότητας των ασθενών αυτών και συχνά τους καθιστούν αδύναμους να σταθούν όρθιοι σε μία ουρά, να κουβαλούν βάρος , να πάνε μία βόλτα ή πολλές φορές να εργαστούν.

Χωρίς ορατά σημάδια, είναι συχνά δύσκολο στον πληθυσμό να αντιληφθεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με μη ορατή Αναπηρία .Η πληροφόρηση του κοινού σχετικά με την αναπηρία συχνά επικεντρώνεται γύρω από τις ορατές αναπηρίες και την εξάλειψη των φυσικών εμποδίων εντός της κοινωνίας που προκαλούν την αναπηρία στην πράξη,

Εκ μέρους του Συνδέσμου ηπατοασθενών εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες τόσον στον πρόεδρο κ. Ανδρέα Θεοφυλάκτου όσο και στο Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας για την πρωτοβουλία τους αυτή και την θέση ότι ο αθλητισμός έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και μπορεί να χαράξει πρότυπα και αρχές προς υιοθέτηση

Ο αγώνας έχει τεθεί κάτω από την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Υγείας και την στήριξη της προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου .

5ος Αγώνας του 30ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Τοξοβολίας 2021-22 για τις κατηγορίες Archery Super League – OPAP και Archery League – Relax Pools, 09-10/04/2022.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας ανακοινώνει, με κάθε επιφύλαξη, την διεξαγωγή του 5ου Αγώνα του 30ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Τοξοβολίας 2021–22 με Ομαδικό (3 Χ 3 team) για τις κατηγορίες Archery Super League – OPAP και Archery League – Relax Pools που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 09-10/04/2022 στο Ομοσπονδιακό γήπεδο στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα και το υγειονομικό πρωτόκολλο που εγκρίθηκε για το συγκεκριμένο γήπεδο, ο αγώνας θα διαρκέσει δυο (2) μέρες.

Τυχόν αυστηροποίησει των μέτρων, που δεν θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε τον
αγώνα, τότε αναγκαστικά θα αναβληθεί για αργότερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του αγώνα:
Σάββατο 09/04/2022 – ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ Archery Super League – OPAP και ΟΛΕΣ ΟΙ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Archery League – Relax Pools
08:30-09:00 Έλεγχος Δελτίων Υγείας ΚΟΑ και Εξοπλισμού
09:00-09:20 Προθέρμανση
09:20-09:30 Συνάντηση Αρχηγών (Captain’s meeting)
09:30 Έναρξη Αγώνα προκριματικού γύρου Ο Ολυμπιακός Γύρος για όλες τις κατηγορίες θα
αρχίσει όταν θα είναι έτοιμοι οι Κριτές και η Γραμματεία.
Κυριακή 10/04/2022 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ Archery Super League – OPAP
08:30-09:00 Έλεγχος Δελτίων Υγείας ΚΟΑ και Εξοπλισμού
09:00-09:20 Προθέρμανση
09:20-09:30 Συνάντηση Αρχηγών (Captain’s meeting)
09:30 Έναρξη Αγώνα προκριματικού γύρου Ο Ολυμπιακός Γύρος για όλες τις κατηγορίες θα
αρχίσει όταν θα είναι έτοιμοι οι Κριτές και η Γραμματεία.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube