national volley tean 2017
national volley tean 2017

Δειλά – δειλά η Εθνική Ανδρών Κύπρου άρχισε την προετοιμασία της ενόψει του βαρυφορτωμένου προγράμματος που την περιμένει το 2017. Η Εθνική μεταξύ Μαϊου – Ιουνίου σε διάστημα 20 ημερών θα συμμετάσχει σε τρεις διοργανώσεις και θέλει να δείξει την πρόοδό της.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Βαγγέλη Κουτουλέα θα συμμετάσχει μεταξύ 11 -15 Μαϊου στην τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης στην Ισλανδία. Ακολούθως, μεταξύ 23-28 Μαϊου η Εθνική θα ταξιδέψει στην Τσεχία όπου θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 με αντιπάλους τις: Τσεχία, Φινλανδία, Ισπανία, Σουηδία και Βόρειος Ιρλανδία. Τέλος, στις 29 Μαϊου – 03 Ιουνίου 2017 θα διεξαχθούν οι ΑΜΚΕ στο Σαν Μαρίνο όπου η Εθνική θέλει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Στην αρχική κλήση του Ομοσπονδιακού κόουτς Βαγγέλη Κουτουλέα περιλαμβάνονται 34 παίκτες. Οι προπονήσεις άρχισαν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και είναι εξειδικευμένες, αφού ο κόουτς δουλεύει με τους διεθνείς ανά θέση. Δηλαδή, την Παρασκευή δούλεψε με τους πασαδόρους στο «Θεμιστόκλειο», την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου προπονήθηκαν οι ακραίοι και οι λίμπερο στο «Θεμιστόκλειο» και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου θα γυμναστούν οι κεντρικοί και διαγώνιοι στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου.

Η Προεθνική δουλεύει κυρίως σε θέματα τεχνικής και η μέθοδος αυτή θα βοηθήσει τον κ. Κουτουλέα να επιλέξει τις καλύτερες ομάδες ενόψει των υποχρεώσεών μας. Το επόμενο ραντεβού ορίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου 2017, ενώ στο πλάνο βρίσκεται η διεξαγωγή παρεμφερών προπονήσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου. Από τότε μέχρι τον Μάϊο θα γίνει η τελική κλήση για τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις διεθνείς διοργανώσεις.

«Μοναδικός τρόπος για την καλύτερη επιλογή»
Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βαγγέλης Κουτουλέας ανέφερε ότι το πρόγραμμα που καταρτίστηκε θα βοηθήσει στην καλύτερη επιλογή των ομάδων που θα μας εκπροσωπήσουν στους αγώνες του Μαϊου – Ιουνίου. Ο κ. Κουτουλέας είπε ότι όλοι οι διεθνείς ανταποκρίνονται άριστα στις προπονήσεις.

Αναφερόμενος προκαταρκτικά στους στόχους της Εθνικής στους αγώνες ο Καλαματιανός κόουτς ανέφερε ότι «στους αγώνες του Παγκοσμίου θέλουμε να δείξουμε που έχουμε φθάσει αγωνιστικά, ενώ στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης ο μοναδικός στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο».