19 C
Limassol
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Περισσότερο

    3,000 δρομείς κατέκλυσαν τους δρόμους της Πάφου στον 20ο Logicom Cyprus Marathon

    Για ακόμη μια χρονιά η διοργανωτές του 20ου Logicom Cyprus Marathon κατάφεραν να πλημμυρίσουν την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 την Πάφο με σχεδόν 3,000 δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους, αρχίζοντας από την Πέτρα του Ρωμιού ( που ήταν η εκκίνηση του Μαραθωνίου) μέχρι το Ιστορικό κάστρο στο Λιμανάκι της Πόλης , δίνοντας παλμό, ενέργεια και ζωντάνια στη σαγηνευτική πόλη της Αφροδίτης.

     

    Ο Μαραθώνιος συμπεριλάμβανε τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις. Τον επίσημο Μαραθώνιο 42,195 χιλιομέτρων, τον Ημιμαραθώνιο 21,098 χιλιομέτρων, τον αγώνα 10 χιλιομέτρων και τον οικογενειακό αγώνα 5 χιλιομέτρων. Όλοι οι αγώνες είχαν σημείο τερματισμού το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου όπου και δημιουργήθηκε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα! Περισσότεροι από 1,200 ξένοι δρομείς επισκέφθηκαν το νησί μας με αφορμή τον 20ο Logicom Cyprus Marathon και συνδύασαν το χόμπι τους (τρέξιμο) με ολιγοήμερες διακοπές λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Κύπρο.

    ««« «Για περισσότερο Φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στην σελίδα μας στο Facebook»

    Έντονος ήταν ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους πρώτους Μαραθωνοδρόμους, με δύο Άγγλους να παίρνουν τις πρώτες θέσεις και δύο Κύπριοι να ακολουθούν στη 3η και 4η θέση. Ο Adam Holland κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 2 ώρες 46 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, ενώ μετά από δύο λεπτά τερμάτισε και ο Christopher Bird. Τη 3η θέση έλαβε ο Κύπριος Παύλος Μαυρογιάννης της Logicom Running Team και τη 4η θέση ο Ανδρέας Ευσταθίου.  Πολωνική υπόθεση στις γυναίκες με τη Milena Grabska-Grzegorczyk να κόβει το νήμα με χρόνο 3 ώρες 21 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Η Εσθονή Kairit Valk τερμάτισε στη δεύτερη θέση και την τριάδα συμπλήρωσε η Γερμανίδα Silke Schuett. Τους πρώτους νικητές του Μαραθωνίου τίμησε με στεφάνια ελιάς εμβαπτισμένα σε χρυσό κατασκευασμένα στο Μαραθώνα στην Ελλάδα, ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Logicom, κ. Ανθούλης Παπαχριστοφόρου.

     

    Ούγγρικη υπόθεση ήταν ο Ημιμαραθώνιος, με τη πρωτιά στους άνδρες να πηγαίνει στον Ούγγρο Ολυμπιονίκη Gabor Jozsa με 1:09:33 και τη Fruzsina Bakonyi επίσης από  Ουγγαρία να παίρνει την πρωτιά στις γυναίκες. Στους άνδρες, δεύτερος τερμάτισε ο Ρώσος Alexander Bryukhankov και τρίτος ο Άγγλος Matthew Leeman. Ολοκλήρωσαν το “Ουγγρικό κόλπο” οι γυναίκες Zsanett Móczó και Zita Kovács στη δεύτερη και  τρίτη θέση αντίστοιχα.

     

    Κυπριακή κυριαρχία ήταν η πρώτη θέση στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων με το Μάριο Αποστολίδη να κερδίζει με χρόνο 33 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα. Μόλις 4 δευτερόλεπτα πίσω του ο Ρώσσος Andrey Alypov και την τριάδα ολοκλήρωσε ακόμη ένας Άγγλος, ο Simon Croft. Η Εσθονή Olga Andrejeva κατέκτησε την πρωτιά στις γυναίκες με χρόνο 37 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα και ακολούθησε η Ελληνίδα Ντενίζ Μαρίνα Διμάκη με χρόνο 38 λεπτά 43 δευτερόλεπτα. Την τριάδα ολοκλήρωσε η Dariia Lushnikova από τη Ρωσία. Τους νικητές του αγώνα των 10 χιλιομέτρων τίμησε ο Country Manager της DHL, κ. Βαλεντίνος Πιριπίτσης.

     

    Σχεδόν 1000 δρομείς / περιπατητές έλαβαν μέρος στον οικογενειακό αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων που δείχνει χρόνο με το χρόνο να ελκύει όχι μόνο δημότες της πόλης της Πάφου, αλλά και από άλλες πόλεις της Κύπρου.

    Ελπίδα Χριστοδουλίδου

    Για την ιστορία, πρώτος τερμάτισε ο Κύπριος δρομέας Αβραάμης Αβραάμ με χρόνο 17 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα και στις γυναίκες η δρομέας του Dro.Me.A. Racing Ελπίδα Χριστοδουλίδου με χρόνο 20 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Οι δρομείς έτρεξαν γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου σε μια άκρως ελκυστική και σαγηνευτική διαδρομή! Ο αγώνας που διοργανώθηκε στα πλαίσια της προώθησης του λαϊκού μαζικού αθλητισμού προσέλκυσε τη συμμετοχή αρκετών Κύπριων και ξένων δρομέων.

     

    Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των 200 και πλέον εθελοντών η οργάνωση δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Άκρως σημαντική ήταν και η υποστήριξη των εταιρειών και οργανισμών χορηγών της εκδήλωσης όπως η Logicom, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Πάφου καθώς επίσης και οι εταιρείες DHL Cyprus, Scaffolding Solutions, το φυσικό μεταλικό νερό ΑΓΡΟΣ, η Saucony, η High5 Sports Nutrition, τα καταστήματα Bikehub, το ξενοδοχείο Almyra και Louis Ledra Beach Hotel, ο Δήμος Πάφου, ο Super FM, η City Free Press, το ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η Garmin,  η Atlantic Insurance και η Φωτοκίνηση, που συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του πιο ιστορικού Μαραθωνίου της Κύπρου. Η επόμενη διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019.

     

    Ο φετινός Μαραθώνιος Κύπρου ήταν αφιερωμένος στο μεγάλο σύμβολο του Ελληνικού και Κυπριακού αθλητισμού, Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    675ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ