30.000 παραγγελίες για την επαναστατική Porsche Taycan
PORSCHE TAYCAN 1

Η Porsche έχει ήδη δεχθεί 30.000 παραγγελίες από πελάτες στην Ευρώπη για την επαναστατική Taycan, το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Μεγάλο ενδιαφέρον και στην Κυπριακή αγορά αφού η εταιρεία Α.Ι.Motokinisi Ltd, αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων της Porsche, έχει ήδη δεχθεί 25 παραγγελίες για την ηλεκτρική Taycan.

«Αυτοί οι πελάτες έχουν καταβάλει προκαταβολές 2.500 ευρώ, με τους 10.000 από αυτούς να έχουν ήδη δεσμευτεί να αγοράσουν ένα Taycan», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume στην εφημερίδα Handelsblatt της Γερμανίας. Ο αριθμός αυτός, δήλωσε, ξεπέρασε τις προσδοκίες της εταιρείας.

Η Porsche σχεδιάζει να παραδώσει 20.000 Taycans για το 2020 ενώ ξεκίνησε την αποστολή αυτοκινήτων στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ το Δεκέμβριο και στις ευρωπαϊκές αγορές τους επόμενους μήνες.

Η Taycan είναι το πρώτο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Porsche, ένα τετράθυρο σπορ saloon, που προσφέρει yψηλή απόδοση και συνδεσιμότητα για καθημερινή χρήση. Ταυτόχρονα, οι ιδιαίτερα προηγμένες μέθοδοι παραγωγής και τα χαρακτηριστικά του Taycan καθορίζουν νέα πρότυπα στους τομείς της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης.
Τα μοντέλα στη γκάμα της Taycan είναι τα Turbo S, Turbo και 4S. Βρίσκονται στην αιχμή της Porsche E-Performance και είναι από τα πιο ισχυρά μοντέλα παραγωγής που διαθέτει ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων στην γκάμα των προϊόντων του.

Η πρωτοποριακή έκδοση Taycan Turbo S μπορεί να παράγει μέγιστη ισχύ έως και 560 kW (750 ίππους) σε συνδυασμό με το Launch Control ενώ το Taycan Turbo έως και 500 kW (780 PS). Η τελευταία προσθήκη, η Taycan 4S διαθέτει μπαταρία με μικτή χωρητικότητα 79,2 kWh, προσφέρεται σαν βασικός εξοπλισμός, ενώ η προαιρετική μπαταρία Performance Battle Plus (μικτή χωρητικότητα 93,4 kWh).

Το κιβώτιο δυο ταχυτήτων στον πίσω άξονα αποτελεί μια καινοτομία της Porsche. Η πρώτη σχέση δίδεται στον οδηγό για επιτάχυνση ενώ η δεύτερη χρησιμοποιείται σε αυτοκινητόδρομους και μεγάλες αποστάσεις για διαφύλαξη ενέργειας. Οι διαφορετικές επιλογές οδήγησης ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία της Porsche με τα «Range», «Normal», «Sport» και «Sport Plus». Ταυτόχρονα ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το «Individual» δικά του μέτρα.

Σημαντικό είναι και το ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα της ίδιας φιλοσοφίας όπως το Taycan Cross Turismo περί τα τέλη του 2020.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube