22712331 1082400565230362 9173642085818368094 o
22712331 1082400565230362 9173642085818368094 o

Στην πίστα MX-Pro στην Ποταμιά της επαρχίας Λευκωσίας φιλοξενήθηκε ο 2ος Παγκύπριος Αγώνας Motocross για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας σε συνεργασία του Ομίλου Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας και σε αυτό συμμετείχαν αναβάτες όλων των κατηγοριών οι οποίοι χάρισαν στους φίλους του μότοκρος απόλαυσαν όμορφο θέαμα με δυνατές μάχες

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ.

MX1: Στο αγωνιστικό κομμάτι, τη μεγάλη κατηγορία ΜΧ1 κέρδισε ο Χρήστος Τσαγγαράς, αφού κέρδισε από ένα Σκέλος με το περσινό πρωταθλητή, Γιώργο Παπαλοΐζου. Ο πρώτος αγώνας της ημέρας ανήκε στον Παπαλοίζου, ο οποίος αν και στις αρχές οδηγούσε πίσω από την 3η θέση, κατάφερε τελικά να περάσει μπροστά και να πάρει την καρώ σημαία.

 

Στην 2η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Χρήστος Τσαγγαράς, ο οποίος άφησε με τη σειρά του τον Λάμπρο Τσαγγαρά στην τελευταία θέση του βάθρου. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Σάββας Σάββα, ο οποίος οδήγησε την κούρσα στους πρώτους γύρους.

 

Το επόμενο Σκέλος ήταν υπόθεση του Χρήστου Τσαγγαρά, αφού παίρνοντας τα ηνία του αγώνα εξ’ αρχής, κατάφερε να φτάσει ως το νήμα με σχετική άνεση. Πίσω του ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Παπαλοΐζου, με τον περσινό πρωταθλητή να μπλέκεται σε μάχες με τον Σάββα Σάββα.

 

Τελικά δεν απέφυγε την πτώση, όμως κατάφερε να σηκωθεί και να τερματίσει στην 2η θέση, εμπρός από τον Σάββα και τον Λάμπρο Τσαγγαρά. Πλέον Χρήστος Τσαγγαράς και Παπαλοΐζου ισοβαθμούν στην 1η θέση της κατάταξης, όμως ο Τσαγγαράς έχει το προβάδισμα λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων.

 

MX2: Στην κατηγορία MX2 ο Μιχάλης Πάμπουκας ήταν και πάλι ο απόλυτος κυρίαρχος, κερδίζοντας και στον 2ο αγώνα και τα δύο Σκέλη. Η διαφορά του και στις δύο περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα μεγάλη σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, με τον ίδιο να διευρύνει την βαθμολογική του υπεροχή στο πρωτάθλημα.

 

Τη 2η θέση τόσο στα Σκέλη όσο και στην γενική κατέλαβε ο Χρύσανθος Γεωργίου, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Η επανεμφάνισή του ήταν πολύ δυναμική και ο ίδιος κατέκτησε τους 46 βαθμούς του με σχετική άνεση, καθώς δεν απείλησε αλλά δεν απειλήθηκε σε κανένα Σκέλος.

 

Το βάθρο και στους δύο αγώνες συμπλήρωσε με την συμμετοχή του ο Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος ακολουθεί τον Πάμπουκα στον βαθμολογικό πίνακα.

 

MX3: Οι δύο αγώνες της κατηγορίας ανήκαν και αυτή τη φορά στον Μαρίνο Ζιντίλη, ο οποίος μετά την διπλή νίκη του στον πρώτο αγώνα της Λίμνης, πραγματοποίησε ένα ακόμη ‘διπλό’. Πίσω του και στα δύο Σκέλη βρέθηκε ο Ντίνος Θεοδώρου, δίνοντας πολλές μάχες μέσα στην πίστα.

 

Στην 3η θέση και των δύο αγώνων ολοκλήρωσε ο Ντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος στην πρώτη του φετινή παρουσία κατάφερε να ανέβει δύο φορές στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου. Μάλιστα, κατάφερε να οδηγήσει για μερικούς γύρους και τον αγώνα του Α’ Σκέλους, δείχνοντας πως η ταχύτητά του είναι εκεί.

 

MX3 Over: Εδώ, ένας άλλος Μαρίνος, ο Μαρίνος Τσαγγαράς, ήταν ο αναβάτης που κυριάρχισε στην πίστα της Ποταμιάς. Με δύο ακόμη νίκες συνέχισε το σερί του από τον πρώτο αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος και δικαιωματικά φαντάζει ως το φαβορί για τον φετινό τίτλο.

 

Στη 2η θέση και των δύο αγώνων ολοκλήρωσε ο Σπύρος Ηλία χωρίς να απειληθεί, ενώ την 3η θέση της γενικής κατέκτησε ο Κοσμάς Βασιλείου, ο οποίος μοιράστηκε τις από μία 3η και μία 4η θέση με τον Γιώργο Σιδερένιο.

 

MX4: Τις περισσότερες συμμετοχές μαζί με αρκετό ενδιαφέρον συγκέντρωσε και αυτή τη φορά η κατηγορία MX4, στην οποία είδαμε τις περισσότερες ανακατατάξεις στα δύο Σκέλη του αγώνα. Στο πρώτο Σκέλος είδαμε τον Θανάση Φέλλα να επικρατεί και τον Κυριάκο Πούλλου να τον ακολουθεί.

 

Στο Β’ Σκέλος όμως ο Πούλλου κατάφερε να τους αφήσει όλους πίσω του, παίρνοντας μάλιστα και την νίκη στη γενική κατάταξη. Μία θέση πίσω του ολοκλήρωσε Χρήστος Ευσταθίου, όμως ήταν ο Φελλάς αυτός που κατάφερε να ‘γευτεί’ τη χαρά της 2ης θέσης στην γενική λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων.

 

Ο Ευσταθίου τελικά πήρε την 3η θέση στη γενική, έχοντας μία 5η και μια 2η θέση στα δύο Σκέλη αντίστοιχα.

 

MX85-MX65: Ο Χρήστος Κιμίτρη ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Ποταμιά με νίκη επί του Αριστόδημου Έλληνα, αφήνοντας στην τελευταία θέση του βάθρου τον Ντόμινικ Κολοκάση. Στο Β’ Σκέλος όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Έλληνας πήρε τη νίκη εμπρός από τον Κιμίτρη, ο οποίος σημείωσε πτώση.

 

Το βάθρο έκλεισε αυτή τη φορά ο Σπύρος Γιάγκου, όμως η εγκατάλειψή του στον πρώτο αγώνα δεν του έδωσε το δικαίωμα να ανταγωνιστεί τον Κολοκάση για την 3η θέση στη γενική.

 

Στην μικρότερη κατηγορία ο Μιχάλης Χρυσοστόμου πήρε και αυτή τη φορά τις δύο νίκες, μπροστά από τον Κωνσταντίνο Χρυσοστόμου που κατέκτησε και πάλι δύο 2ες θέσεις. Την 3η θέση κέρδισε και στις δύο περιπτώσεις ο Ταξιάρχης Παπαγεωργίου.

 

MX Veterans: Ο Κώστας Κιμίτρη ήταν αυτός που έφτασε στην νίκη της κατηγορίας MX Veterans, κερδίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά την Λίμνη. Πίσω του έμεινε ο Ανδρέας Ανδρέου και ο Ευτύχιος Διγενής, με τους Μιχάλη Μιχαήλ και Γιαννάκη Έλληνα να συμπληρώνουν την τελική πεντάδα.

 

Το επόμενο ραντεβού του Παγκύπριου motocross θα πραγματοποιηθεί στις 26/11/17 στην πίστα της Λίμνης.