2η Τηλεδιάσκεψη Ελλήνων αθλητών και αθλητριών με προβληματισμούς και αβεβαιότητα λόγο κορονοϊόυ
Kostas panagopoulos

Πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα η 2η’ Τηλεδιάσκεψη Ελλήνων αθλητών και αθλητριών του ΣΕΓΑΣ,  οπού επικράτησαν έντονοι προβληματισμοί σε κλίμα έντονης αβεβαιότητας της συνέχειας λόγο κορονοϊόυ.

Στη συζήτηση  πήραν μέρος πέραν των πενήντα αθλητών και αθλητριών, και καθοδηγείτο από το πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος  άλλα και τους  Περικλή Ιακωβάκης και την Κατερίνα Στεφανίδη τους οποίους αποτελούσε και πρωτοβουλία.

Αρχικά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος διευκρίνισε ότι ο ΣΕΓΑΣ για αυτή την χρονιά πρόκριτε να στήριξή κανονικά όπως προγραμματίστηκε, όλους ανεξαίρετος τους αθλητές  και συνεχίζοντας τόνισε ότι δεν μπορεί κανένας να εκτίμησή την δεδομένη στιγμή το μέγεθος της ζημίας που προκαλείτε στον αθλητισμό από την πανδημία του κορονοϊού.

Αναφορά έγινε στη  διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Παρισιού, αλλά και στην απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να αλλάξει τις ημερομηνίες των ολυμπιακών προκρίσεων παγώνοντας στην ουσία το διάστημα 6/4-31/11 του 2020.

Σε σχέση με την προηγούμενη τηλεδιάσκεψη το κλίμα ήταν πιο απαισιόδοξο, αφού αυτό που μεταφέρθηκε κυρίως από τον Περικλή Ιακωβάκη είναι πως η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση της Γαλλίας και τις αποφάσεις που θα λάβει σχετικά με τη διεξαγωγή διοργανώσεων στη χώρα τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών και μέλος του συμβουλίου της ΕΑ είπε πως αυτό που αποκόμισε από τις τελευταίες του επαφές με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι πως ο αγώνας θα μετατεθεί για το 2021.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το σύστημα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο μάλιστα είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ως μέλος της Επιτροπής αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόνισε πως δεν υπάρχει πρόθεση της WA να ακυρώσει το ράνκινγκ και να προχωρήσει με ελαστικότερα όρια, αλλά έκανε γνωστό πως υπάρχει η σκέψη να γίνει αλλαγή στον τρόπο βαθμολόγησης, ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία η επίδοση, ανεξάρτητα με τη σημαντικότητα της διοργάνωσης στην οποία έχει επιτευχθεί.

Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Παναγόπουλους, ξεκαθάρισε πως η ομοσπονδία θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά τους αθλητές ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στη διάρκεια της σεζόν. Παράλληλα έδειξε ιδιαίτερα μετριοπαθής σε ό,τι έχει να κάνει με τους αγώνες της θερινής περιόδου και κυρίως με την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ωστόσο, επανέλαβε την πρόθεση της ομοσπονδίας να διοργανώσει τα μεγάλα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και ίσως κάποιους ακόμη αγώνες στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Αντίθετα, ενημέρωσε τους αθλητές και τις αθλήτριες πως φέτος δεν θα διεξαχθούν τόσο το διεθνές μίτινγκ “Βενιζέλεια -Χανιά”, όσο και το Athens Street Pole Vault.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αφού επικρότησε για μία ακόμη φορά την πρωτοβουλία της τηλεδιάσκεψης των αθλητών και αθλητριών, τους ζήτησε να προχωρήσουν σε ενεργοποίηση της Επιτροπής Αθλητών στη χώρα μας με διευρυμένες μάλιστα αρμοδιότητες.

Στη διάρκεια της κουβέντας εκφράστηκε η ανησυχία για το πως θα εξελιχθεί και ο χειμώνας του 2021, καθώς  ακόμη δεν είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία της πανδημίας του ιού Covid-19, ενώ παραμένει αμφίβολο πως θα μπορέσει να λειτουργήσει ένα καλεντάρι με τόσες πολλές και σημαντικές διοργανώσεις.

Η πανδημία του Covid-19 έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο κι όπως είναι φυσιολογικό έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στον αθλητισμό, με τους αθλητές όλων των επιπέδων να είναι σε πλήρη αβεβαιότητα.

Η νέα συνάντηση των αθλητών και αθλητριών προγραμματίστηκε να γίνει στις 28 Απριλίου στις 19.30.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube