29th Summer Universiade Taipei
29th Summer Universiade Taipei

ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 19 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΙ (TAIPEI)  ΤΗΣ TAIWAN ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Πανέτοιμοι δηλώνουν οι αθλητές μας οι οποίοι πλαισιώνουν την αποστολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για την νέα πρόκληση – πρόσκληση που έχουν μπροστά τους για την 19η Πανεπιστημιάδα που θα γίνει από τις 18 μέχρι και τις 30 Αυγούστου στην Taipei στην Taiwan.

Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός  της Κύπρου που τα τελευταία χρόνια γεύεται τεράστιες επιτυχίες ανά το Παγκόσμιο σε μικρά και μεγάλα τουρνουά σε μικρές και μεγάλες διοργανώσεις με αντίπαλους μεγαθήρια χωρών και αθλητών καλείται για άλλη μία φορά να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να τα δώσει όλα για την διάκριση και τα μετάλλια ,να τα δώσει όλα για τον Κυπριακό Αθλητισμό όπως άλλωστε κάνει πάντα τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η αποστολή κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αλλά από την οικονομική κρίση δεν ξέφυγε ούτε ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός αλλά αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών της ομοσπονδίας και των αθλητών μας.

Με επικεφαλή τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού Δρ. Μιχάλη Κρασιά και τον αντιπρόεδρο, καθηγητή Πάνο Ραζή μαζί με 30 και πλέον αθλητές η αποστολή μας ταξιδεύει για το καλύτερο.

Ήδη η Taiwan ζει τους τελευταίους μήνες σε ρυθμούς Πανεπιστημιάδας και η προβολή που γίνεται σε όλη την χώρα είναι κυριολεκτικά απίστευτη . Με σύνθημα «Αγάπη και ειρήνη» η φλόγα ταξίδεψε σε 22 χώρες και σε όλες τις πόλεις της Taiwan  όπου σε κάθε πέρασμα γίνεται πραγματικά γιορτή για την υποδοχή της και αναμένεται στις 19 Αυγούστου στο επίσημο άνοιγμα των αγώνων και στο opening ceremony να πάρει την θέση που την περιμένει για να φωτίζει το πνεύμα και το σώμα των αθλητών σε όλη την διάρκεια των προσπαθειών τους.

Η Πανεπιστημιάδα περιλαμβάνει 22 αθλήματα και για πρώτη φορά θα δούμε αθλήματα όπως το μπιλιάρδο και τα Roller sports ενώ η Κύπρος μας θα λάβει μέρος σε 7 αθλήματα ,αυτά του στίβου με την Ναταλία Ευαγγελίδου και τον Χρίστο  Δημητρίου, στα 800μ και 1500 μ αντρών και γυναικών αντίστοιχα και με μεγάλες προσδοκίες  ,στο ακόντιο με τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη και το άλμα σε μήκος με την Νεκταρία Παναγή που θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό .

Στην ξιφασκία ο Αλεξάντερ Αντρέας Ττοφαρίδης θα δώσει την δική του μάχη ενώ στην Ενόργανη Γυμναστική και στο ατομικό οι Ηλίας και Μάριος Γεωργίου θα τα δώσουν όλα απέναντι σε ένα σκληρό ανταγωνισμό.

Στο Τζούντο ο Φειδίας Κονναρής και στο Τέννις ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έχουν τις δικές τους δυνατότητες για επιτυχία και θα κάνουν το καθήκον τους στο ακέραιο.

Στο Tae kwon Do η Κυπριακή αποστολή έχει να επιδείξει ότι καλύτερο στον παγκόσμιο αθλητισμό και από εκεί αναμένουμε πολλά . Όλοι οι αθλητές που συμπεριλήφθησαν στην αποστολή είναι με τεράστια εμπειρία και κατακτήσεις μεταλλίων σε Παγκόσμιους Αγώνες και αναμένουμε – και είμαστε σίγουροι – ότι θα δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους για την χώρα μας, τον Κυπριακό και τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό αλλά και για τους εαυτούς του για ότι καλύτερο.

Κυριακή Κουτούκη ,Ειρήνη Πασιουλή ,Δέσποινα Πηλαβάκη Ιωάννης Πηλαβάκης Γιώργος Κακουρής και Δημήτρης Μουστάκας αποτελούν την αφρόκρεμα των αθλητών μας που ρίχνονται στην μάχη απέναντι σε μεγαθήρια αλλά με πίστη στις τεράστιες δυνατότητες τους … και οι αντίπαλοι μας τους γνωρίζουν καλά για το ταλέντο τις δυνατότητες και την μαχητικότητα τους .

Τέλος με μεγάλες προσδοκίες ταξιδεύει στην 19η πανεπιστημιάδα και η ομάδα του Βόλλει αντρών με τους :

Γαβριήλ Γεωργίου

Γιώργο Ζικάκι

James George Αναστασιάδης 

Αντρέα Σπύρου

Κώστα Καλαφάτη

Αντρέα Χρυσοστόμου

Νικόλα Χαραλαμπίδη

Αυγουστίνο Μάριο Παναγιωτίδη

Χρίστο Προδρόμου

Δημήτριο Ποχανή

Alexander Nikola Αναστασιάδη

Αυγουστίνο Σαββίδη

Οι οποίοι δηλώνουν πανέτοιμοι για να φτάσουν όσο μακρύτερα γίνεται στην διοργάνωση και να διεκδικήσουν αυτό που μπορούν και μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά.

Ο ανταγωνισμός και το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού την τελευταία δεκαετία ανέβηκε πάρα πολύ και δεν είναι τυχαίο που αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς λαμβάνουν μέρος σε αυτό αφού ο ανταγωνισμός για την πρωτιά κυρίως ανάμεσα στις μεγάλες χώρες είναι  δεδομένος ενώ πολλές εκ των επιδόσεων αγγίζουν τα παγκόσμια ρεκόρ, ενώ από την άλλη Πανεπιστημιακός Αθλητισμός αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα αθλητών οι οποίοι τα επόμενα χρόνια μονοπωλούν το ενδιαφέρον του Παγκόσμιου Αθλητισμού.

Η Κύπρος αν και μικρή χώρα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες ακόμη και πολύ μεγαλύτερες χώρες σε επιτυχίες, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός μας συνηθίζει σε μεγάλες επιτυχίες μέσα από την εξαιρετικά καλή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται σε όλη την διάρκεια του χρόνου και αυτό αναμένουμε ότι θα εισπράξουμε από τους αθλητές μας και φέτος.

Χωρίς πίεση αλλά με πίστη στις δυνάμεις μας η Κυπριακή Αποστολή του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ταξιδεύει για το καλύτερο με τις ευχές όλων να γυρίσει και πάλι με γεμάτες τις βαλίτσες από μετάλλια και εμπειρίες .