coverphoto2017 1
coverphoto2017 1

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση του 20ου επετειακού Logicom Cyprus Marathon (Μαραθώνιος Πάφου) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου στην Πάφο.

Ο 20ος Μαραθώνιος καταγράφει νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεπερνώντας τους 2750 δρομείς. Πέρσι έλαβαν μέρος  2000 δρομείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλος αριθμός συμμετοχών και συγκεκριμένα 1100 δρομείς έχουν ταξιδέψει από 50 διαφορετικές χώρες για να βρίσκονται την ερχόμενη Κυριακή στην εκκίνηση των διαφόρων αγώνων δρόμου που φιλοξενεί η Πάφος. Ο Logicom Cyprus Marathon έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενεί η Πάφος ενώ συμβάλει σε  μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού για την επαρχία της Πάφου.

Η φετινή επετειακή 20η διοργάνωση προβάλλεται και προωθείται με ειδικό αφιέρωμα στο τριμηνιαίο περιοδικό ‘Running Distance’ των AIMS (Association of International Marathons and Distance Races). O Logicom Cyprus Marathon είναι ένας από τους 435 Μαραθωνίους στον κόσμο που τυγχάνει αναγνώρισης από τους AIMS και IAAF με τους χρόνους των Μαραθωνοδρόμων που θα πετύχουν στην Πάφο να αναγνωρίζονται παγκόσμια για σκοπούς εγγραφής τους σε όλους τους μεγάλους Μαραθωνίους.

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής Μαραθώνιος Logicom Cyprus Marathon είναι αφιερωμένος στον κορυφαίο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη νικητή του 50ου Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946. Για άλλη μια φορά φέτος οι νικητές του Μαραθώνιου θα στεφανωθούν με χρυσά στεφάνια ελιάς που έφθασαν από το Μαραθώνα της Ελλάδας.

 

Η αθλητική διοργάνωση ενσωματώνει τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις: Μαραθώνιο (42,195 μέτρα), Ημιμαραθώνιο (21,098 μέτρα), Αγώνα Δρόμου 10 χλμ και οικογενειακό δρόμο 5 χλμ. Όλοι οι δρομείς / περιπατητές θα λάβουν αναμνηστική τεχνική φανελίτσα, ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο με την προσωπογραφία του Στέλιου Κυριακίδη, αναμνηστικό δώρο (bandana – φουλάρι) καθώς επίσης και πλήθος υπηρεσιών στη διαδρομή των αγώνων και στον τερματισμό τους.   

 

Αγώνες, συμμετοχές και χρόνοι εκκινήσεων:

 1. 1. Μαραθώνιος στις 7:30 π.μ. – «Πέτρα του Ρωμιού» – 400 συμμετέχοντες.
 2. 2. Ημιμαραθώνιος στις 8:25 π.μ. – Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου – 750 συμμετέχοντες.
 3. 3. Οικογενειακός αγώνας 5 χλμ στις 8:30 π.μ. – Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου – 1000 συμμετέχοντες.
 4. 4. Αγώνας Δρόμου 10 χλμ στις 8:40 π.μ. – Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου – 600 συμμετέχοντες.

 

Τερματισμός: Όλοι οι αγώνες θα τερματίσουν στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο πρώτος δρομέας των 5 χλμ θα τερματίσει περίπου στις 8:45 π.μ., ο πρώτος δρομέας των 10 χλμ περίπου στις 9:10 π.μ., ο πρώτος δρομέας του Ημιμαραθωνίου περίπου 9.40 π.μ. και ο πρώτος μαραθωνοδρόμος περίπου στις 10:10 π.μ. Το όριο χρόνου για τερματισμό στο Μαραθώνιο είναι οι 6 ώρες (στις 1:30 μ.μ. αναμένεται η ολοκλήρωση των αγώνων).

 

Αξιοσημείωτες ομαδικές συμμετοχές:

 • Logicom running Team – Μεγαλύτερη ομαδική συμμετοχή με σχεδόν 400 δρομείς/περιπατητές.
 • St. Michaels Hospice Charity Team – Ομάδα που ανέρχεται στους 255 δρομείς/περιπατητές και συμμετέχει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 • Almyra Team – Συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια ενώ φέτος η ομάδα ανέρχεται στους 80 δρομείς. Υποστηρίζει οικονομικά τον ΠΑΣΥΚΑΦ.

 

Αξιοσημείωτες ατομικές συμμετοχές:

 • Κυρία Ντενίζ Δημάκη – Ελληνίδα τριαθλήτρια και δρομέας. Τα τελευταία 14 χρόνια είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Τρίαθλο. Λαμβάνει μέρος στην απόσταση των 10 χλμ.
 • Mr. Adam John Holland – Άγγλος δρομέας ο οποίος έχει κερδίσει τους περισσότερους Μαραθώνιους από οποιοδήποτε Άγγλο Μαραθωνοδρόμο! Συνολικά έχει κερδίσει 194 Μαραθώνιους ενώ προσδοκεί να τους αυξήσει σε 195 κερδίζοντας και τον φετινό Μαραθώνιο στην Πάφο.
 • Ms. Charlie Watson – Αγγλίδα Μαραθωνοδρόμος η οποία έχει τρέξει και τους έξι Majors Μαραθώνιους του κόσμου (Λονδίνο, Βερολίνο, Βοστώνη, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Τόκυο). Το τρέξιμο την βοήθησε να διαχειριστεί το άγχος και τους πονοκεφάλους που αντιμετώπιζε. Παράλληλα της δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο γνωρίζοντας απίστευτους ανθρώπους.

 

 

 

Θεσμός των Pacers: Δρομείς που θα τρέξουν τις αποστάσεις του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου και επιθυμούν να πετύχουν τον προσωπικό τους στόχο μπορούν να ενσωματωθούν στις ομάδες των τεσσάρων pacers του  Σωματείου Dro.Me.A. Racing. Συγκεκριμένα οι δύο δρομείς pacers του Μαραθωνίου θα τρέξουν με ρυθμό για χρόνο στο Μαραθώνιο 3:30 και 4:00 ώρες ενώ για την απόσταση του Ημιμαραθώνιου ο ρυθμός θα είναι για χρόνους 1:45 και 2:00 ώρες.     

 

Πρόγραμμα Μουσικής Ενέργειας:

 1. Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα παιανίζει στην είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πάφου.
 2. Μουσική από DJ μπροστά στο ξενοδοχείο Almyra. Μέλη του προσωπικού θα επευφημούν τους δρομείς ενώ παράλληλα θα δώσουν σε όλους τους Μαραθωνοδρόμους από ένα κλωνάρι ελιάς.
 3. Μουσική από DJ και ομάδα μαζορέτες τους δρομείς μπροστά στο ξενοδοχείο Ledra.
 4. Μουσική από DJ στο χώρο εκκίνησης του Μαραθώνιου – Πέτρα του Ρωμιού.
 5. Πρόγραμμα μουσικής και προσφορά υγρών από την κοινότητα Κουκλιών – 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής του Μαραθώνιου.  
 6. Μουσική από DJ στο χωριό Αχέλεια – 25ο χιλιόμετρο της διαδρομής του Μαραθώνιου.

Καινοτομία: Ο φετινός Μαραθώνιος καινοτομεί με την εισαγωγή για πρώτη φορά σε αγώνα δρόμου στην Κύπρο μιας νέας εφαρμογής για κινητά που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει και να ενημερώνει τους δρομείς παρέχοντας μια πλατφόρμα για άμεσα αποτελέσματα, ανακοινώσεις και φωτογραφίες! Όχι μόνο αυτό, η τεχνολογία GPS θα παρέχει επίσης στους χρήστες ένα πρόγραμμα αθλητικής δραστηριότητας και προσαρμοσμένα σχέδια προπόνησης και προετοιμασίας για τον μεγάλο αγώνα! Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική αθλητική εκδήλωση στην Κύπρο με δική της εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα (mobile app)!

 

Πράσινος Μαραθώνιος: Η Green Dot Κύπρου συνεργάζεται και υποστηρίζει τον 20ο Logicom Cyprus Marathon της Πάφου. Η Green Dot Κύπρου αποτελεί το πρώτο Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών στην Κύπρο. Πέραν των 200 χάρτινων κιβωτίων, 16,000 πλαστικών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού, 8,000 πλαστικών ποτηριών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το φετινό Μαραθώνιο δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

                                  

Αστυνομία Πάφου: Η Τροχαία Πάφου έχει καταστρώσει ένα πλάνο για να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα ενώ θα υπάρξουν προσωρινές απαγορεύσεις για την τροχαία κίνηση κατά μήκος της διαδρομής και ιδιαίτερα επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος μεταξύ των ωρών 8:00 π.μ. έως τις 1:00 μ.μ.

 

Χορηγοί: Εκφράζουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους χορηγούς που μας στηρίζουν στη δύσκολη προσπάθεια μας οι οποίοι είναι η εταιρεία Logicom – Μέγας χορηγός, ο ΚΟΤ και ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, η DHL Express Κύπρου, η Scaffolding Solutions, ο Δήμος Πάφου, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΓΡΟΣ, οι City.com.cy και Super FM χορηγοί επικοινωνίας, η HIGH5, η BIKE HUB, το ξενοδοχείο Almyra Hotel, το ξενοδοχείο Louis Ledra Beach Hotel, το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η ΟΣΥΠΑ ΛΤΔ,  η Atlantic Insurance, η Saucony, η Garmin, το Running in Cyprus και η Fotokinisi.

 

Φιλικά,

Σταύρος Κακουρίδης

Διευθυντής Logicom Cyprus Marathon  

 

Logicom Cyprus Marathon, Half Marathon, 10 km & 5 km Fun Run

Sunday 4th March 2018

www.logicomcyprusmarathon.com  

 

Tel: +357 22370396, Mobile: +357 99436826

E-mail: [email protected]