LARNACA RUN 2016 poster
LARNACA RUN 2016 poster

Στις 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ζήνωνα ο «ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ»  Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου έλαβαν μέρος άνω των 600 αθλητών και αθλητριών από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθιστώντας το «Larnaka Run – 2016» τον μεγαλύτερο αγώνα δρόμου του είδους του που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

Μικροί και μεγάλοι, άντρες και γυναίκες, Κύπριοι και ξένοι, αθλητές και μη, μαζεύτηκαν ξανά στην Πλατεία Ευρώπης για ένα διαφορετικό πρωινό.  Ένα πρωινό αφιερωμένο στον αθλητισμό, μακριά από εξαρτήσεις, με χορούς και δυνατή μουσική.

Μια διαδρομή, η οποία δίκαια χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η ασφαλέστερη και η ωραιότερη που γίνεται στην Κύπρο, με τους αθλητές να διασχίζουν το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας δίπλα στην θάλασσα και σε δρόμους κλειστούς για όλα τα οχήματα.

Ο αγώνας ήταν και φέτος αφιερωμένος σε παιδιά με ειδικές ικανότητες.  Τα παιδιά αυτά έκθεσαν προς πώληση τις εξαιρετικές δημιουργίες τους, έτρεξαν την δική τους διαδρομή,  χόρεψαν χορούς, αλλά και μας έδειξαν ένα δικό τους καινούριο άθλημα, το floor ball, δίδοντας σε όλους μας μαθήματα ζωής!

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας κύριος Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο αντιδήμαρχος Λάρνακας κύριος Πέτρος Χριστοδούλου, εκπρόσωποι του Αρχηγού Αστυνομίας, του ΚΟΑ και της Εθνικής Φρουράς, βουλευτές της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

Ο φετινός αγώνας, ήταν επετειακός, μια και έκλεισαν ακριβώς δύο δεκαετίες από τότε που ξεκίνησε, και έτσι οι διοργανωτές φρόντισαν να εισάξουν αρκετές καινοτομίες. 

Υπήρξε αυτόματη χρονομέτρηση των αθλητών με micro chip. 

Κατά μήκος της διαδρομής είχαν τοποθετηθεί χορωδίες και ορχηστρικά τμήματα,  διανθίζοντας μουσικά την διαδρομή.

Λευκά μπαλόνια με το σύνθημα «όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί» που αναφέρεται στα άτομα με ειδικές ανάγκες, αφέθηκαν να πετάξουν στον αέρα, για ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της αποδοχής αυτής της κατηγορίας συνανθρώπων μας.

Οι διοργανωτές προκήρυξαν διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τον «ΓΥΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ»

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν εκπροσώποι του Καραισκάκειου Ιδρύματος, οι οποίοι πραγματοποίησαν δειγματοληψία στοματικού επιχρίσματος (σάλιου), για την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Μέγα χορηγός η εταιρεία Αδελφοί Χρίστου.

Χορηγοί οι εταιρείες Fournaris, Multiclima, φούρνοι Πίριλλος, bike club, ΣΠΕ Αλληλεγγύης, το φροντιστήριο G.R.M. η εταιρεία Megabet plus, και η εταιρεία KFC.

Χορηγοί επικοινωνίας το Ράδιο 99 Εφ Εμ και το περιοδικό E-Provoli

Υποστηρικτές είναι: ΚΟΑ, Πολιτική Άμυνα, Ωδείο Αντρέα Γερολέμου και Ίδρυμα Άγιος Λάζαρος.

Οι πρώτοι Νικητές στις τρεις διαδρομές ήταν:

Διαδρομή 6000μ.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ
1. Tofi, Giorgos 19:57.591. 
2. Avraam Avraamis 20.33.62
3. Petrou Philipos 20.40.80

ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. Mansfeild Shan 22.40.72
2. Papakonstantinou Alexandra 24.08.47
3. Petrou Ioanna 25.30.28

Διαδρομή 1000μ.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ                                                                                                                            1ος Στυλιανός Φωτίου
2ος Γαβριήλ Σταματάκης
3ος Ιάσων Συμαιονίδης

ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η Ειρήνη Χρίστου
2η Annabel Phodes
3η Παυλίνα Ηλία

Διαδρομή 500μ.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ
1ος Στέφανος Μαυρομιχάλης
2ος Κωνσταντίνος Μιχαήλ
3ος Φίλιππος Σταματάκης

 ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η Μαριάννα Αντρέου
2η Λίλα Ευσταθίου
3η Ηλιοφώτη Πίττα

Διοργανωτές: Δήμος Λάρνακας, το παράρτημα Λάρνακας του Σωματείου δρομέων Περικλής Δημητρίου, ο Σύνδεσμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και η Κοινοτική Αστυνόμευση Κιτίου.

img_4520 img_4589 img_4665 larnaca-run-2016