20745952 262068394284360 7954274140884611647 o
20745952 262068394284360 7954274140884611647 o

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, ο 1ος  ετήσιος νυχτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος Compressport Atsas, The Night Trail powered by Petzl. . Τα σκοτεινά μονοπάτια της Σολιάς είχαν ξανά την τιμητική τους και προσέλκυσαν ένα μεγάλο μερίδιο των δρομέων ορεινού τρεξίματος της Κύπρου. Σχεδόν 100 δρομείς έτρεξαν και τερμάτισαν τον απαιτητικό αυτό αγώνα.

 

Αγώνας 10.5 χλμ. Υψομετρική +510μ

 

Εξαιρετική εμπειρία, κατά γενική ομολογία των δρομέων, καθαρή διαδρομή χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους και λεπτομερώς σηματοδοτιμένη. Οι αθλητές δρομείς ανέβηκαν μέχρι τη διασταύρωση των μονοπατιών, της ‘’Μούττη του Δκία’’ και του ‘’Φάρακλου’’ και μέσω του δασικού μονοπατιού της Ασίνου κατέβηκαν και έτρεξαν κατά μήκους του ποταμού της Ασίνου. Ακολούθως μέσω χωματόδρομου και περνώντας από τον σταθμό ανεφοδιασμού μπήκαν στο απαιτητικό ανηφορικό μονοπάτι και ανέβηκαν τον “Φάρακλο’’. Η Θέα της φωτισμένης ελεύθερης και κατεχόμενης πατρίδας μας τους έκοψε κυριολεκτικά την ήδη ταλαιπωρημένη από την ανηφόρα ανάσα! Ακολούθησε γρήγορη, και σε κάποια σημεία τεχνική, κατάβαση προς την πλατεία του Αγίου Θεοδώρου. Αξιοσημείωτη ξανά η μουσική επένδυση του αγώνα, καθώς σε διάφορα σημεία της διαδρομής έπαιζαν μουσικοί με πνευστά και έγχορδα όργανα, δίνοντας έτσι μια όμορφη νότα στα σκοτεινά μονοπάτια του αγώνα.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες του αγώνα, οι καλύτεροι δρομείς της κοινότητας του ορεινού τρεξίματος στην Κύπρο, ο θρυλικός Κύπριος των υπερ-αποστάσεων Παύλος Μαυρογιάννης, έκοψε και το νήμα του τερματισμού σε 00:55:12. Δεύτερος ο πολύ υποσχόμενος δρομέας Βασίλης Αδάμου με 00:55:28. Τρίτος νικητής ο σκληρός του τριάθλου και όχι μόνο Αντρέας Τζιακουρής σε 00:55:44. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Πρατσή Ελένη σε 01:05:47, δεύτερη η Μαρία Γιαβάσιη σε 01:08:17, και τρίτη η Katalin Major με  1:14:29.

 

Ευχαριστίες

Η μικρή ομάδα εθελοντών του Compressport Atsas, The Night Trail powered by Petzl θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους τον 1ο  ετήσιο αγώνα ορεινού Compressport Atsas, The Night Trail powered by Petzl., καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την υψηλή εκτίμηση και αποδοχή της διοργάνωσης στην καρδιά τους. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης η διοργάνωση υπόσχεται και δεσμεύεται να διατηρήσει και να αναβαθμίσει περαιτέρω το επίπεδο των αγώνων της.

Ευχαριστούμε τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα, το κατάστημα AWOL και Mountain Sports & Rescue, που έκαναν αυτό τον αγώνα πραγματικότητα. Θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές διασώστες της ομάδας ΕΤΕΑ που ανάλαβαν την ασφάλεια των δρομέων κατά μήκος της διαδρομής αλλά και στους διαχρονικούς πλέον υποστηρικτές του «Ατσά» LUX Actuaries and Consultants, CONEQ Conference Equipment Ltd, E & F Logistics Solutions Ltd, Niche Insurance, Cosmos Insurance, Κ. Sofokleous Signs, Ride Easy, Bike it και A.I. Music Lab.

Ευχαριστούμε την MoonDogs για την χορηγία της μπύρας, το Goppion Caffe, τα αρτοποιία Θημωνιά, τα κρεοπωλεία Σπύρος Μελής και το Κέντρο Μια Μηλιά που με τη βοήθεια τους ανέβασαν σε άλλο επίπεδο το “after race party”.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δωροθέτες μας, την εταιρεία egalaxy.com που πρόσφερε 2 ρολόγια SUUNTO, τα καταστήματα Edge  και Get Out, και την διοργάνωση Running Under The Moon. Ευχαριστούμε επίσης όλα τα σωματεία, συλλόγους, και ομάδες δρομέων που στήριξαν και έδωσαν το παρόν τους στον αγώνα μας.

Οι εξαιρετικές φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα της εκπληκτικής δουλειάς των δυο φωτογράφων μας, Άρη Καλογήρου και Πέτρου Πέτρου που ήταν ακόμα μια φορά μαζί μας και τους ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε τον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ που μας εμπιστεύτηκε και προχωρήσαμε μαζί στην υλοποίηση και αυτού του απαιτητικού αγώνα. 

Πολύ ξεχωριστές ευχαριστίες στις κυρίες και τους κυρίους του χωριού του Αγίου Θεοδώρου για την εξαιρετική φιλοξενία, για την βοήθεια τους, για την προετοιμασία των εδεσμάτων, τόσο την ημέρα του αγώνα, αλλά και κατά των μηνών που προηγήθηκαν αυτού.

Ευχαριστούμε, τέλος, από τα βάθη της καρδιάς μας τους ανθρώπους που ξημεροβραδιάστηκαν στα βουνά, στους σταθμούς, στην πλατεία και έβαλαν τη ψυχή και τον κόπο τους στην διοργάνωση. Οι Εθελοντές μας ήταν ξανά άπιαστοι σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστούμε!

Η επιτροπή της διοργάνωσης με την υλοποίηση της διεξαγωγής του 1ου Compressport Atsas, The Night Trail powered by Petzl, εύχεται σε αθλητές, χορηγούς και εθελοντές Καλό Χειμώνα!

Η μικρή ομάδα εθελοντών του Compressport Atsas, The Night Trail powered by Petzl

Άγιος Θεόδωρος Σολέας, 24/09/2017.